OPREZ Raste broj krađa na plažama

Foto: Pixabay

TUČEPI – Dovoljan je trenutak nepažnje na javnoj površini pa da ostanete bez novca i svih dokumenata. To se jučer dogodilo na plaži u Tučepima, gdje je nepoznati počinitelj neopreznom vlasniku ukrao ruksak, skupa s novcem i dokumentima. 

Krađa se dogodila u jutarnjim satima. Zasad se ne zna o kojoj materijalnoj šteti je riječ, no kriminalistička istraga je u tijeku.

S obzirom da kradljivci svakodnevno “operiraju” po plažama gdje traže plijen, policija još jednom apelira da osobne stvari ne ostavljate bez nadzora na javnim mjestima gdje se kreće veći broj ljudi. Preporučuju da dokumente i novac ne držite zajedno te da sa sobom ponesete onoliko novca koliko vam je potrebno taj dan za sitne troškove.

Također upozoravaju da u svojim smještajnim jedinicama zatvarate prozore i zaključate vrata ukoliko ćete izbivati iz prostora.

Na meti kradljivaca su i vozila pa policija ističe da obavezno zatvarate prozorska stakla, da na odmorištima ili uz prometnice svoja vozila ne ostavljate otključana i bez nadzora.