EPILOG INCIDENTA NA DRVENIKU VELOM Vlasnik parcele radi za Ministarstvo poljoprivrede

Foto: Tonka Alujević

DRVENIK VELI – Ovo je nastavak priče prošlotjednog incidenta s kupačicama, ljutim Čehinjama i tipom koji se predstavljao kao vlasnik plaže na Drveniku Velom.

Tomislav Meštrović je vlasnik trenutno najpoznatije parcele na Drveniku Velom. Na njoj se nalazi vila koja se iznajmljuje po cijeni od 300 do 750 eura po noćenju, a u oglasima se uz vilu reklamira i “privatna plaža”.

On je također jedan od aktera prošlotjednog incidenta u kojemu su sudjelovale, redom: splitska spisateljica Tonka Alujević, njena prijateljica, gnjevne Čehinje, Tomislav Meštrović, hrvatska policija i glas ljutitog muškarca koji se na mobitelu predstavio kao vlasnik plaže te psovao i tjerao Splićanku s iste te ” njegove privatne plaže”. Ne možemo potvrditi da glas pripada Meštroviću jer nam Meštrović kaže da ne zna o kojem glasu i pozivu se radi.

Ali zato možemo potvrditi da Meštrović radi za državu. Preciznije, za Ministarstvo poljoprivrede. Zaposlenik je u Upravi šumarstva, lovstva i drvne industrije, u Službi za planiranje u šumama privatnih šumoposjednika, pišu 24 sata.

Što kažu iz Ministarstva?

U međuvremenu, dobili smo informaciju da gospodin radi za Ministarstvo poljoprivrede. Upitali smo ih je li Meštrović njihov zaposlenik te priložili adresu na kojoj je prijavljen. Dodali smo i adresu i broj katastarske čestice parcele na Drveniku. Iz Ministarstva su nam odgovorili da je Tomislav Meštrović njihov zaposlenik u gore navedenoj službi, a što se tiče adrese, pozvali su se na GDPR, rekavši da se radi o osobnom podatku. U tom slučaju prevladava interes pojedinca, a ne interes javnosti, poručili su.

S obzirom na to da je Tomislav Meštrović prilično uobičajeno ime i prezime, poslali smo im novi upit, u kojemu smo ih direktno upitali imaju li saznanja da je njihov zaposlenik Tomislav Meštrović ista osoba iz serije članaka koje su objavili praktički svi mediji u Hrvatskoj. Priložili smo i jedan naš članak. Zanimalo nas je jesu li poduzeli kakve mjere, ako kod njih radi gospodin Meštrović i ako imaju takvih saznanja.

– Državni službenik Tomislav Meštrović jest djelatnik Ministarstva poljoprivrede, a na istoga kao djelatnika nikada nije bilo pritužbi kako na njegov rad tako niti na njegovo ponašanje tijekom obavljanja službene dužnosti – poručili su nam iz Ministarstva i dodali sljedeće:

“Ukoliko su, sukladno vašim navodima, određeni propisi prekršeni i ukoliko je došlo do intervencije policije, nadležne institucije će provesti potrebne postupke.”

Javili smo se i gospodinu Meštroviću koji nam je kratko potvrdio da radi za Ministarstvo, iako nam to u ranijim razgovorima nije htio potvrditi ni demantirati. Nije bio zainteresiran za daljnje komentare, pišu 24 sata.

Video možete pogledati u nastavku, ali uz upozorenje! Zbog učestalih psovki i neprikladnog riječnika, video nije namijenjen mlađim čitateljima.

Denis Mahmutović

PROČITAJTE JOŠ:

Vlasnik parcele na Drveniku nakon incidenta: “To nisam ja na snimci, svatko se može kupati na plaži”

INCIDENT NA DRVENIKU Uzurpirali pomorsko dobro i urlalali na kupače: “Makni mi se s plaže, je*at ću ti majku”