1 min. čitanja

DEŽULOVIĆ: “Vruja je okupirano područje, a Milanović druge zove parazitima, dok je cijeli život na državnom budžetu!”

DEŽULOVIĆ: “Vruja je okupirano područje, a Milanović druge zove parazitima, dok je cijeli život na državnom budžetu!”
Foto: N1 / Ured predsjednika / Screenshot

Kolumnist i pisac Boris Dežulović za Dnevnik N1 je govorio o prosvjedu u uvali Vruja, koji se u nedjelju popodne održao kako bi javnosti ukazali na ilegalnu devastaciju ovog područja.

– Ovo je jedan potpuno uništen komad Hrvatske. Ovo je zapravo okupirano područje, javljamo se iz dijela teritorija zemlje koji je okupiran. Ovdje nema zakona, policije, vojske, građevinske inspekcije, predsjednika republike, osim na godišnjem, i pravosudnih institucija. Ovo je formalno-pravno okupiran teritorij – rekao je Boris Dežulović.

Investitor Latković ne reagira?

– Skupilo se mnogo ljudi, to je zadnje upozorenje građana državi, naroda koji tu živi, da oslobodi ovaj teritorij, da se upostavi teritorijalni integritet nad ovim prostorom.

Ovdje je sve popločano, a tu su bili borovi. Predsjednik kaže da smo mi paraziti s balature, a ova država je ostala na parazitima s balature kao zadnjoj liniji obrane.

Ovo se očito radi pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, od Mesića, Josipovića do Milanovića. Ovo što vidite bili su Brijuni Josipovića, Mesića i Milanovića – rekao je Dežulović.

“Milanović nikad ništa svojom rukom nije napravio”

Naglasio je kako Milanović nikada ništa svojom rukom nije napravio, a Stipu Latkovića predstavalja kao proizvođača robe.

– Milanović koji cijelog života živi na državnom bgudžetu nas zove parazitima. Mi smo se skupili, a sutra će Stipe Latković nastaviti svoj posao. To nam je jasno, no mi smo doveli hiljadu-dvije ljudi da se kupaju, da znaju da mogu, da je ovo njihovo. Ovo je katastarski čestica državne zemlje, nije Latkovićevo niti je ičija privatna prčija.

Ovo je ironično nazvano festivalom, ova je zemlja cijela ironična, mi se samo obraćamo državi na način koji ona razumije – rekao je Boris Dežulović.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FESTIVAL BESPRAVNE GRADNJE: “Republika Hrvatska nema ovlasti nad Latkovićevom autonomnom oblasti SAO vlade”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.