1 min. čitanja

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije luke Duba Pelješka

U Trpnju potpisan Sporazum o financiranju projekta rekonstrukcije luke Duba Pelješka
Foto: DNŽ

TRPANJ/DUBA PELJEŠKA – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković, predsjednik udruge Duba Pelješka Dean Murina te ravnatelj LU DNŽ Antun Banovac potpisali su u Dubi Pelješkoj Sporazum o zajedničkom sufinanciranju radova na projektu ”Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u naselju Duba Pelješka, Općina Trpanj”, vrijedan 1,8 milijuna kuna.

Duba Pelješka je luka na sjeverozapadoj strani poluotoka Pelješca značajna tek za lokalno stanovništvo. Riječ je o luki bez trajektnih linija, nautičkog priveza i putničkog prometa te ju je dosad LU DNŽ mogla u određenoj mjeri samo održavati.

Na inicijativu lokalne udruge u svezi izgradnje školjke, proširenja valobrana i daljnje zaštite luke, uz pomoć LU DNŽ ishodena je građevinska dozvola te provedena javna nabava za radove.

Sukladno potpisanom Sporazumu projekt će sufinancirati udruga Duba Pelješka s milijun kuna, Dubrovačko-neretvanska županija s 800 tisuća kuna te Općina Trpanj s 50 tisuća kuna.

Foto: DNŽ

Ovaj projekt predstavlja kvalitetan model upravljanja i zaštite javnog interesa i na onim područjima koja nemaju nikakvih komercijalnih interesa niti povrata uloženih sredstava, te služe očuvanju tradicije i održivosti.

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo ovom su prilikom čestitali Dan Općine Trpanj i blagdan zaštitnice Gospe od milosrđa u čiju čast je danas proslavljena i sveta misa u Gornjoj Vrućici.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.