DJEČJI KAMP U NOVIGRADU: Bezbroj zanimljivih sadržaja za pravu ljetnu avanturu

Foto: Regional Express

Početkom ovoga tjedna s radom je započeo dječji ljetni kamp Movingrad u Novigradu, koji je u svom petom ovogodišnjem izdanju okupio rekordan broj djece, njih čak 120, u dobi od šest do 14 godina.

O velikom interesu za Movingrad dovoljno govori podatak kako je na njegovu prvom izdanju bilo 60-ak polaznika, taj je broj kroz godine rastao, pa je do danas – udvostručen, prenosi Regional Express.

Polaznike i ove godine očekuju  brojne sportske aktivnosti i zabavni sadržaji. Bit će tu škola plivanja i trčanja, vozit će se bicikl, igrati odbojka, tenis, nogomet i razne društvene igre, a bit će vremena i za ples i glazbu. Za troje polaznika kampa pripremljen je program prilagođen djeci s posebnim potrebama.

Aktivnosti ovogodišnjeg izdanja Movingrada bit će raspoređene u tri termina, u ukupno četiri grupe, od 5. srpnja do 13. kolovoza.
Kroz sve aktivnosti polaznike će voditi i pratiti provjereni stručni tim pod vodstvom profesora kineziologije Gorana Ritoše i asistenta Miše Sučića, a angažirani su i asistenti za vođenje posebnog programa, kao i vanjski suradnici, kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok), voda, majice i kape.

Foto: Regional Express

Lokacija kampa je u novigradskom Karpinjanu, u parku Janeza Ziherla odnosno tamošnjoj borovoj šumici, a u neposrednoj blizini su i sadržaji koji će dobro doći u provođenju aktivnosti kampa – Zelena i druge uređene plaže,  igrala za djecu, igralište za odbojku na pijesku, polivalentno sportsko igralište, fitness park itd.

Okupljene mališane i njihove roditelje na otvorenju kampa pozdravili su voditelj Kampa Goran Ritoša, te novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Okupljenim mališanima, kao i onima koji će se kampu pridružiti u drugoj i trećoj smjeni, gradonačelnik je poželio dobru zabavu i druženje, uz koje će ponešto i naučiti, a sve će im to – rekao je – ostati kao lijepa ljetna uspomena.

Grad Novigrad iz gradskog proračuna sufinancira boravak djece u kampu, jednako kao i troškove triju asistenata za polaznike s posebnim potrebama.

M.B.