2 min. čitanja

DJEČJI KAMP U NOVIGRADU: Bezbroj zanimljivih sadržaja za pravu ljetnu avanturu

DJEČJI KAMP U NOVIGRADU: Bezbroj zanimljivih sadržaja za pravu ljetnu avanturu
Foto: Regional Express

Početkom ovoga tjedna s radom je započeo dječji ljetni kamp Movingrad u Novigradu, koji je u svom petom ovogodišnjem izdanju okupio rekordan broj djece, njih čak 120, u dobi od šest do 14 godina.

O velikom interesu za Movingrad dovoljno govori podatak kako je na njegovu prvom izdanju bilo 60-ak polaznika, taj je broj kroz godine rastao, pa je do danas – udvostručen, prenosi Regional Express.

Polaznike i ove godine očekuju  brojne sportske aktivnosti i zabavni sadržaji. Bit će tu škola plivanja i trčanja, vozit će se bicikl, igrati odbojka, tenis, nogomet i razne društvene igre, a bit će vremena i za ples i glazbu. Za troje polaznika kampa pripremljen je program prilagođen djeci s posebnim potrebama.

Aktivnosti ovogodišnjeg izdanja Movingrada bit će raspoređene u tri termina, u ukupno četiri grupe, od 5. srpnja do 13. kolovoza.
Kroz sve aktivnosti polaznike će voditi i pratiti provjereni stručni tim pod vodstvom profesora kineziologije Gorana Ritoše i asistenta Miše Sučića, a angažirani su i asistenti za vođenje posebnog programa, kao i vanjski suradnici, kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok), voda, majice i kape.

Foto: Regional Express

Lokacija kampa je u novigradskom Karpinjanu, u parku Janeza Ziherla odnosno tamošnjoj borovoj šumici, a u neposrednoj blizini su i sadržaji koji će dobro doći u provođenju aktivnosti kampa – Zelena i druge uređene plaže,  igrala za djecu, igralište za odbojku na pijesku, polivalentno sportsko igralište, fitness park itd.

Okupljene mališane i njihove roditelje na otvorenju kampa pozdravili su voditelj Kampa Goran Ritoša, te novigradski gradonačelnik Anteo Milos.

Okupljenim mališanima, kao i onima koji će se kampu pridružiti u drugoj i trećoj smjeni, gradonačelnik je poželio dobru zabavu i druženje, uz koje će ponešto i naučiti, a sve će im to – rekao je – ostati kao lijepa ljetna uspomena.

Grad Novigrad iz gradskog proračuna sufinancira boravak djece u kampu, jednako kao i troškove triju asistenata za polaznike s posebnim potrebama.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.