1 min. čitanja

I OVE GODINE STRANI POLICAJCI NA ULICAMA MAKARSKE: Na usluzi turistima iz BiH i Poljske

I OVE GODINE STRANI POLICAJCI NA ULICAMA MAKARSKE: Na usluzi turistima iz BiH i Poljske
Foto: PU Splitsko-dalmatinska

I ove godine u Makarsku su stigli strani policijski službenici koji će tijekom ljeta raditi zajedno s hrvatskim policajcima.

U sklopu projekta Sigurna turistička destinacija u Policijskoj postaji Makarska će boraviti i raditi strani policijski službenici i to iz Poljske i Bosne i Hercegovine.

Trenutačno su u Makarskoj policajci iz BiH Majda Ramić i Zeid Hasanović i policajci iz Poljske Robert Piasecki i Jakub Sira. Poslove će obavljati u službenoj policijskoj odori svoje zemlje, bez oružja, u ophodnjama zajedno s hrvatskim kolegama.

Strani policijski službenici su prvenstveno tu kako bi mogli biti na usluzi svojim državljanima, te kako bi zajedno s hrvatskim policajcima brinuli o njihovoj sigurnosti.

Oni su stranim gostima na raspolaganju ako im je potreban pravni savjet ili pomoć za bilo koje probleme koje bi mogli imati državljani BiH ili Poljske za vrijeme godišnjeg odmora, ali i za savjete vezano prevenciju imovinskog kriminaliteta.

Također, tijekom ljeta u Policijskoj postaji Makarska policijski službenici-kontakt policajci koristit će bicikle i oformljene su policijske biciklističke ophodnje. Policijski službenici će na taj način jednostavnije i brže obići plaže, šetnice i druga mjesta gdje je pristup službenom vozilu otežan.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.