1 min. čitanja

Je li Hrvatska epidemiološki sigurna ili opasna? Ako pitate Nijemce – oboje

Je li Hrvatska epidemiološki sigurna ili opasna? Ako pitate Nijemce – oboje
Foto: Vjeko Begović / HTZ

Nakon što je njemački ZDF prije nekoliko dana objavio video prilog iz Splita u kojem spominje lošu epidemiološku sliku Hrvatske, prazne splitske ulice i strah Nijemaca od putovanja u našu zemlju, iz njemačkih medija danas stiže potpuno drugačiji opisi Hrvatske, koju ovaj put opisuju kao sigurnu turističku destinaciju.

Renomirani njemački mediji posljednjih dana pojačano objavljuju informacije o Hrvatskoj pa je tako jedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata. Najtiražniji njemački tabloid Bild u svom online izdanju objavio je opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Jesu li se njemački mediji predomislili ili svatko vodi svoju politiku, teško je reći nakon ovako oprečnih izvještaja o Hrvatskoj. U HTZ-u ističu kako su oba članka – i u tjedniku Die Zeit i tabloidu Bild nastala kao rezultat suradnje predstavništva HTZ-a u Njemačkoj i navedenih časopisa. Jesu li to plaćeni članci, u HTZ-u nisu naveli.

Kažu tek da je novinar Die Zeita Nikola Ljubić u tekstu opisao jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju, koje ga je oduševilo u kasno proljeće ove godine, za vrijeme studijskog putovanja organiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Bild, pak, donosi reportažu o Hrvatskoj pod nazivom „Last Minute Check“ koja detaljno informira čitateljstvo o trenutačnoj situaciji u Hrvatskoj. U članku je naša zemlja opisana kao sigurna destinacija, a navedeni su i uvjeti ulaska u Hrvatsku i povratka u Njemačku.

Inače, prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutačno boravi oko 640 tisuća gostiju, najviše iz Njemačke, Slovenije i Češke.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Njemačka televizija prikazala prazne ulice Splita: “Delta soj virusa se širi, a problemi su na Korčuli i u Dubrovniku”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.