1 min. čitanja

Lastovac prouzročio stečaj i oštetio dva trgovačka društva za 4,6 milijuna kuna

Lastovac prouzročio stečaj i oštetio dva trgovačka društva za 4,6 milijuna kuna
Foto: A. Gugić

DUBROVNIK – Dubrovačko-neretvanska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 48-godišnjeg muškarca s otoka Lastova, zbog gospodarskog kriminala u kojem je počinjena šteta veća od 4,5 milijuna kuna.

Lastovca se sumnjiči za kazneno djelo „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ u vezi s kaznenim djelom „Prouzročenje stečaja“ na štetu dva trgovačka društva, jednim sa sjedištem na otoku Lastovu i drugim sa sjedištem u Splitu.

Policija je otkrila da je Lastovac 2016. godine, u vrijeme blokade žiro računa trgovačkog društva iz Splita, bez naknade prenio potraživanja tog društva u iznosu od 4,5 milijuna kuna na drugo trgovačko društvo koje je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge. Riječ je o novcu koji je pripadao stečajnoj masi trgovačkog društva iz Splita.

Također je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Lastova, u lipnju 2018. godine sklopio ugovor o zakupu nekretnina sa spomenutim trgovačkim društvom svoje nevjenčane supruge na iznos zakupnine od 2 tisuće kuna mjesečno, da bi njegova supruga taj isti prostor dala drugom trgovačkom društvu u podzakup za iznos od 9 tisuća kuna mjesečno. Trgovačko društvo iz Lastova na taj je način oštećeno za gotovo 154 tisuće kuna.

Na što su trošili novac iz policije nismo uspjeli doznati. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 4,6 milijuna kuna. Policija je protiv Lastovca podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.