NEMA PREDAHA OD VRUĆINA Nakon kratkotrajnog osvježenja idući tjedan opet pakao

Foto: Promo

Nema predaha od nesnosnih vrućina, koje nas prema najavi prognostičara ponovno očekuju od idućeg tjedna. Dok je na većem dijelu Jadrana vrijeme relativno stabilno, na njegovom sjevernom dijelu tijekom poslijepodneva nisu isključeni neverini. 

Pljuskova praćenih grmljavinom danas bi trebalo biti u unutrašnjosti zemlje, iako su grmljavinski pljuskovi mogući oko riječkog područja.

Sutra ujutro u nekim dijelovima zemlje očekuje se magla, danju i umjerena naoblaka, uz novi porast temperature, javlja HRT. Pljuskova može biti i potkraj utorka na zapadu zemlje, a češći će biti u srijedu i to u većini zemlje.

Kiša i neverini potkraj utorka i u srijedu izgledni su na sjevernom Jadranu, gdje će sredinom tjedna biti malo manje toplo. Drugdje na moru i idućih dana pretežno sunčano. Nakon bure i jugozapadnjaka od utorka će zapuhati jugo. Na Jadranu će se, posebno prema jugu, i u nastavku vikenda zadržati vruće, prema osjetu ugode i vrlo vruće.

Na kopnu do kraja dana nestabilno, uz povećanu vjerojatnost za pljuskove. No od sutra stiže nova doza vrućine koja će se zadržati do srijede.

K.B.