2 min. čitanja

JOŠ JEDAN PRIMJER PRIVATIZIRANJA PLAŽE: U Tučepima ni u 5 ujutro ne možeš naći mjesto za ručnik

JOŠ JEDAN PRIMJER PRIVATIZIRANJA PLAŽE: U Tučepima ni u 5 ujutro ne možeš naći mjesto za ručnik
Photo: Pixabay

Turisti Darko Bilandžija i njegova obitelj iz Essena i Tuzle, koji već 20 godina ljetuju u Tučepima, proteklog su vikenda doživjeli neugodnost koja potvrđuje da mnogi bahati nositelji koncesija ne odustaju od privatiziranja plaža i sunčališta.

Bilandžija je Slobodnoj Dalmaciji ispričao da je u subotu stigao sa obitelji na plažu te da je bio izložen salvama uvreda i psovki jer su pomaknuli praznu ležaljku, jednu od mnogih koje je jedan od vlasnika obližnjih apartmana poredao u hladu kako bi primorao turiste da ih iznajme i tako zauzeo sav hlad.

– U subotu ujutro došli smo oko 5 sati da bismo ostavili stvari i pomaknuli smo jednu ležaljku od cijelog niza koje su tu već bile posložene. Nakon što smo sklonili ležaljku u stranu da bismo spustili svoje stvari, on je počeo galamiti i prijetiti mojoj obitelji, iako mi nismo učinili ništa što zakonom nije dopušteno – kaže Bilandžija.

Muškarac koji je posložio ležaljke grubo ih je napao, vrijeđajući i psujući, a na upozorenje da će ga prijaviti Općini grubo je odgovorio: “J..e mi se i za vas i za općinu!”

BIlandžija dodaje da su se žalili i u Općini Tučepi, ali da to nije ništa promijenilo jer, kako tvrdi, Općina ne želi riješiti ovaj problem.

– Na turističkom infopultu su nam se ispričavali što se to događa, ali da oni ne mogu ništa, da mogu samo saslušati jer je Općina izdala koncesiju za tu plažu i da treba kontaktirati njih

No Bilandžija upozorava da nositelj koncesije u ranim jutarni satima posloži ležaljke u hlad, ali većina tih ležaljki kroz dan ostaje prazna, da bi ih on kaon 15 sati sam maknuo. No sve do tada kompletan je hlad zauzet praznim ležaljkama. Kaže i da je poslao je prijavu i Lučkoj kapetaniji i policiji.

Novinarima je samovolju dotičnog vlasnika koncesije potvrdila i jedna mještanka Tučepa koja tvrdi da njegovo ponašanje nije novost i da su se nemili incidentri događali i prije.

– Samo znam da je bio skandal u subotu ujutro i da to nije prvi put. Koliko ja znam, on bi morao ležaljke držati na hrpi i kada koju iznajmi, onda je postaviti na plažu.

Ovakvo zauzme sva najbolja mjesta u hladu i onda pola ležaljki stoji za ukras jer ljudi ne žele platiti 50 ili 60 kuna za korištenje – kazala je mještanka Tučepa.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.