2 min. čitanja

Kod Primoštena uz more osvanuli znakovi zabrane – Petrina: “Ne bi trošio milijune da ikome dozvolim uzurpaciju”

Kod Primoštena uz more osvanuli znakovi zabrane – Petrina: “Ne bi trošio milijune da ikome dozvolim uzurpaciju”
Foto: Čitateljica

PRIMOŠTEN – Na putu iz Šibenika prema Primoštenu, ispod privatnog maslinika, a uz sami rub autokampa Adriatik, na betoniranom stepeništu uz more, osvanuli su znakovi, na kojima piše “Privatni posjed – zabranjen pristup”.

– Dio te “uređene” betonirane plažice sa znakovima upozorenja, je u uvali ispod magistrale. Do nje vode stepenice (vide se na fotografiji). Lokaciju ne možete faliti, odmah je iza kampa Adriatik. Uz te stepenice je i mali maslinik, vjerojatno vlasništvo te iste osobe. Čak je zaključao i vrata koja stepenicama vode do obale gdje se nalazi šetnica – kaže nam čitateljica koja šalje ove fotografije.

Foto: Čitateljica

Naravno, vlasnik maslinika ima svako pravo ograditi svoj teren, zaključati vrata i staviti navedeni znak, no problem je ako to radi tik uz more, točnije 2-3 metra od mora.

Kontaktirali smo načelnika Općine Primošten, Stipu Petrinu.

– On može svoj maslinik do šetnice zatvoriti, jer je šetnica napravljena u svrhu zaštite javnog dobra i tamo nema što raditi nekakav znak zabrane. To je onda stvar inspekcije. Ja ne bi trošija silne milijune da dozvolim uzurpaciju bilo kome, jer to ne može nitko raditi. Moj komunalni redar nažalost nema ovlast nad time, već može doći netko iz kapetanije, ali na pomorskom dobru nitko nikome ne može braniti kretanje – kazao nam je načelnik Primoštena Stipe Petrina koji je upravo zbog pojedinaca koji su uzurpirali pomorsko dobro prvi u Hrvatskoj odlučio tome stati na kraj tako što je izgradio 17 km šetnice, te time spriječio ilegalno proširenje brojnih vlasnika parcela uz more, na onaj dio kopna, na kojem nitko nema pravo ograđivanja i zauzimanja – šest metara od mora.

Foto: Čitateljica

D.G.

STIPE PETRINA Izgradio 17 km šetnice i upozorio: “Pogledajte razmjere uzurpacije u kojoj sudjeluju ‘istaknuti građani’”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.