MAKARSKA UVODI ZAŠTITARSKU SLUŽBU NA PLAŽE: Netko konačno treba uvesti reda

Foto: Makarska danas

Makarska od sredine ovoga tjedna, točnije od 14. srpnja, uvodi stalnu zaštitarsku službu na gradskoj plaži.

Prema pisanju portala Makarska danas, direktor tvrtke Makarska obala Ivan Rašić potvrdio je da se počinje s jednim zaštitarom koji će u smjeni od osam sati obilaziti plažu, a po potrebi će se njihov broj povećavati.

– Naglasak je na prevenciji i edukaciji, cilj je da se svi skupa osjećamo sigurnije na našim plažama. Dakle, nikakva sila ili represija – objasnio je Rašić.

Namjera je pokušati uvesti red na plažu i po pitanju nelegalne prodaje svega i svačega, i po pitanju tzv. rezervacija, korištenja ležaljki i slično.

– Što se rezervacija tiče, evo i jutros smo imali jednu akciju uklanjanja na plaži. Akcija je provedena od 5 do 6 sati, a zbog našeg apeliranja i upozoravanja, kao i uklanjanja ručnika i ležaljki, bilježimo i puno manji broj tzv. “rezervacija”- zadovoljno će Rašić.

On je pootvrdio i da se plaža redovno, svakodnevno čisti, održava i dezinficira.

– Čišćenje je svaki dan bez iznimke, a s Komunalcem smo potpisali ugovor o održavanju. Dezinfekciju provodi Makarska obala u suradnji s Cianom – kazao je Rašić.

Plaža se dezinficira jednom tjedno do maksimalno jednom u deset dana. Prema Rašićevim riječima, to je tri puta češće nego prije.

M.B.