1 min. čitanja

PROJEKT EKO LIŽNJAN 2021. Mladi Hrvati iz svijeta uče o svojoj domovini

PROJEKT EKO LIŽNJAN 2021. Mladi Hrvati iz svijeta uče o svojoj domovini
Foto: Liznjan.hr

Općina Ližnjan i Hrvatska matica iseljenika zajedno surađuju na projektu Eco Heritage Task Force koji se od 9. do 21. srpnja odvija u tom istarskom gradiću, a njegov je cilj očuvanje prirodne i kulturne baštine.

kako prenosi portal Regional Express, mladi hrvatskih korijena kroz upoznavanje i povezivanje s domovinom svojih predaka uče i doprinose ekološkoj obnovi i očuvanju hrvatske prirodne i kulturne baštine kroz različite volonterske aktivnosti u suradnji s lokalnom zajednicom kao domaćinima.

U okviru istog projekta planira se realizirati i Eko Ližnjan 2021. tijekom kojega će polaznici volonterski prikupljati otpad u priobalju na području Općine Ližnjan, u uvalama Kala, Vela i Mala draga, Rudine, Karigadur, Punta Uljeva i Lakošaše.

Osim volonterskih poslova, sudionici projekta u popodnevnim satima imaju radionice učenja hrvatskog jezika, medijsku radionicu, radionice na temu utjecaja otpada na morske organizme, radionoce izrade ekoloških suvenira, kreativne radionice, te upoznavanje s hrvatskom kulturom, zajednička druženja i izlete.

Polaznici će za prijevoz koristiti bicikle kojima se smanjuje zagađivanje i doprinosi se promoviranju zaštite okoliša i zdravog načina života.

Učenjem i upoznavanjem baštine polaznicima se direktno promovira i popularizira ribolovna tradicija i potiče interes uz očuvanje biljnih i životnijskih staništa kroz eduaktivne aktivnosti i konkretne aktivnosti uklanjanja otpada na terenu, naglašavaju organizatori projekta.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

LIŽNJAN Sedam zanimljivosti o ovom čarobnom istarskom kutku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.