Rotacija pripadnika HRM u operaciji EU NAVFOR MED – IRINI

Foto: MORH

U Zapovjedništvu snaga operacije potpore miru (OHQ) “EU NAVFOR MED – IRINI” u Rimu, Talijanska Republika, u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. godine, kapetan korvete Augustin Urlić preuzeo je dužnost stožernog časnika od poručnika bojnog broda Ante Uljevića koji je istu obnašao od siječnja 2021. godine.

Riječ je o redovitoj rotaciji na dužnosti u Zapovjedništvu ove operacije kojoj je temeljna zadaća provedba UN-ova embarga na oružje uporabom zračnih, satelitskih i pomorskih resursa.

Kapetana korvete Urlića pred njegov odlazak u operaciju primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli zaželjevši mu puno uspjeha u provedbi zadaća u ovom profesionalnom izazovu te siguran povratak u domovinu.

Kapetan korvete Augustin Urlić rođen je 12. lipnja 1977. godine u Splitu. Pomorski fakultet završio je u Splitu, u zvanju diplomiranog inženjera pomorskog prometa, smjer nautika.

Na HVU “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu završio je Zapovjedno-stožernu školu “Blago Zadro”. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 2005. godine. U misiju odlazi sa dužnosti operativnog časnika Operativnog odjela Zapovjedništva HRM.

Tijekom službe obnašao je niz dužnosti u Floti HRM, Obalnoj straži RH te Zapovjedništvu HRM-a. Oženjen je i otac troje djece.

I.B.