SRCE U DUBINI Nova pjesma klape Sveti Florijan, 11 godina nakon pobjede na jubilarnom 50. Splitskom festivalu

Foto: Klapa Sveti Florijan

Točno 11 godina od pobjede na jubilarnom 50. Splitskom festivalu s hitom “Kako ću joj reć da varin”, klapa Sveti Florijan izdala je novu pjesmu.
Radi se o ljubavnom baladi “Srce u dubini” čiji su autori bračni par Ana Kodrić Ivelić i Jan Ivelić. Ana je inače višegodišnja umjetnička voditeljica klape iz Žrnovnice.
– Pjesma “Srce u dubini” nastala je 2020. godine u vrijeme kad smo svi bili zatvoreni u svojim domovima. Izazovan je ovo period za glazbenike koji su ostali bez mogućnosti održavanja koncerata kao primarnog izvora prihoda pa smo se posvetili skladanju, snimanju novih pjesama i novim suradnjama. Moj suprug Jan Ivelić i ja smo tako u njegovom glazbenom studiju “Propeler” zajedno razradili pjesmu, a on je napravio aranžman i produkciju. Balada je to o životu na moru, modernoga pop-rock zvuka i predstavlja jedan avangardniji pristup klapskom pop izričaju.
Sveti Florijan s kojima surađujem već 11 godina su prepoznali pjesmu, izvrsno su je iznijeli i uvrstili na svoj novi autorski album – kazala je Ana Kodrić.
Video spot u režiji Nina Treskavice za pjesmu “Srce u dubini” premijerno prikazan na CMC-u prošli tjedan, a svi kadrovi su snimljeni u Stobreču
Klapa je nedavno izdala svoj treći studijski album “Ako učini vrime” u nakladi Croatie Records. Na njemu se nalazi 12 pjesama koje su snimanje i izdane posljednjih nekoliko godina. Na albumu se nalazi i pjesma “Ako odeš” koja je izdana prošle zime s kojom se klapa predstavila u drugačijem glazbenom izdanju i koja se našla na top ljestvicama brojnih radio postaja u Hrvatskoj.
Aktualno ljeto radno je za klapu iz Žrnovnice koja priprema nastupe na smotrama klapa, a domaćini su smotre koja će se 10. kolovoza održati u Žrnovnici.
Kao zanimljivost valja istaći i povratak njihova starog člana i jednog od osnivača klape, baritona Rade Popadića koji je nekoliko godina izbivao zbog poslovnih obaveza. Naime, Rade je glavni urednik portala Dalmacije danas i kako nam je iskreno kazao, pisma i klapa su mu falili.
A kako zvuče klapski povratnici, najbolje je da sami poslušate u novoj morskoj pismi sa srcem u dubini.

J.G.