Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju i s drogom na granici

Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

RIJEKA – U vremenu od 9. srpnja do danas posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 21 prekršaj nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, i to: 11 u akvatoriju otoka Raba, osam Lošinja i dva u akvatoriju otoka Krka.

U počinjenju prekršaja zatečeni su strani državljani, od kojih je devet državljana Njemačke, pet državljana Austrije, dva državljana Slovenije te po jedan državljanin Češke, Danske, Italije, Nizozemske i Slovačke.

Svi navedeni novčano su sankcionirani sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

Djelatnici pomorske policije će i nadalje pojačano postupati radi veće sigurnosti na moru te sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca.

U istom razdoblju na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak prilikom ulazne granične kontrole putnika i vozila s drogom je zatečeno četvero stranih državljana. Granična policija je od dva državljana Slovenije te od državljana Francuske i Italije sveukupno oduzela 6,28 grama marihuane, 5,28 grama droge MDMA, 3,62 grama hašiša te manje količine kokaina i ketamina.  Svima su izdani prekršajni nalozi, kojima im je sukladno Zakonu o sprječavanju zlouporaba droga izrečena novčana kazna.

D.G.