1 min. čitanja

Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju i s drogom na granici

Zatečeni u nedozvoljenom glisiranju i s drogom na granici
Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

RIJEKA – U vremenu od 9. srpnja do danas posade policijskih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježile su 21 prekršaj nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, i to: 11 u akvatoriju otoka Raba, osam Lošinja i dva u akvatoriju otoka Krka.

U počinjenju prekršaja zatečeni su strani državljani, od kojih je devet državljana Njemačke, pet državljana Austrije, dva državljana Slovenije te po jedan državljanin Češke, Danske, Italije, Nizozemske i Slovačke.

Svi navedeni novčano su sankcionirani sukladno odredbama Pomorskog zakonika.

Djelatnici pomorske policije će i nadalje pojačano postupati radi veće sigurnosti na moru te sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca.

U istom razdoblju na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak prilikom ulazne granične kontrole putnika i vozila s drogom je zatečeno četvero stranih državljana. Granična policija je od dva državljana Slovenije te od državljana Francuske i Italije sveukupno oduzela 6,28 grama marihuane, 5,28 grama droge MDMA, 3,62 grama hašiša te manje količine kokaina i ketamina.  Svima su izdani prekršajni nalozi, kojima im je sukladno Zakonu o sprječavanju zlouporaba droga izrečena novčana kazna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.