1 min. čitanja

GROZNA TRAGEDIJA Belgijanac pokosio trudnicu i opirao se policiji, liječnici nisu uspjeli spasiti dijete

GROZNA TRAGEDIJA Belgijanac pokosio trudnicu i opirao se policiji, liječnici nisu uspjeli spasiti dijete
Foto: Google Street View / Screenshot

PETRČANE – Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo opisano u čl.227 st.4. i 1. Kaznenog zakona – izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Naime, sumnjiči ga se da je 11. srpnja 2021.godine oko 15,30 sati u Petrčanima izazvao prometnu nesreću u kojoj je teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dvije osobe iz parkiranog vozila ( rođene 1981. i 2019.godine) lakše ozlijeđene, dok je jučer zaprimljena prijava iz OB Zadar kako je od posljedica prometne nesreće preminulo nerođeno dijete.

Nakon nesreće, osumnjičeni je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli očevid.

Zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela opisanog u čl.227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.