MISTERIJ S RABA Očevidom utvrđeno da tehnički kvar nije uzrok požara na automobilu i kamp kućici

Foto: MUP

RAB – Požar koji je s 12. na 13. srpnja buknuo na osobnom vozilu marke Smart krapinskih registracija nije uzrokovao tehnički kvar, utvrdila je policija nakon očevida. Tehnički kvar nije niti uzrok požara koji je potpuno uništio neregistriranu kamp kućicu na Rabu.

Prema rezultatima očevida i dosad utvrđenim činjenicama uzrok požara na Smartu krapinskih registracija nije tehnički kvar. Vozilo, koje je u vlasništvu 26-godišnjeg hrvatskog državljanina, u potpunosti je izgorjelo.

Očevidom je utvrđeno i da je požarom oštećeno osobno vozilo marke VW Golf, bez registracijskih oznaka, u vlasništvu 79-godišnjeg hrvatskog državljanina, koje je bilo parkirano u blizini Smarta. Požarom su na Golfu istopljeni stražnji dijelovi vozila.

Policija je izvijestila i o rezultatima očevida drugog požara, koji se dogodio u isto vrijeme u Supetarskoj Dragi, a u koje je potpuno izgorjela neregistrirana kamp prikolica u vlasništvu 73-godišnjeg hrvatskog državljanina. Niti ovdje nije otkriveno da je požar uzrokovao tehnički kvar.

Jesu li oba požara podmetnuta i s kojim razlogom, policija zasad ne zna. Očevid se nastavlja, a naknadno će se utvrditi i materijalna šteta.

K.B.