1 min. čitanja

Plastična noćna mora na Hvaru

Plastična noćna mora na Hvaru
Foto: Udruga Sunce

JELSA – Izložbom Plastična (noćna mora) koja je postavljena uz šetnicu Hotela Jadran u Jelsi na otoku Hvaru, u sklopu Jelsa Art Biennala, službeno je počela nacionalna kampanja Zajedno bez plastike, koja se provodi kao jedna od aktivnosti projekta For Plastic Free Croatian Islands.

Izložba je dvojezična, a sastoji se od panoa koji prikazuju kako naša mora izgledaju ispod površine, što se sve u njima krije i kakav utjecaj na morski ekosustav ostavlja čovjek. Izložba je samo jedna u nizu aktivnosti predviđenih u kampanji „Zajedno bez plastike“, čiji je cilj podizanje svijesti o utjecaju plastičnog onečišćenja na morski okoliš i dostupna održiva rješenja.

Foto: Udruga Sunce

U sklopu nacionalne kampanje za smanjenje plastike izabran je i pobjednik natječaja za idejno rješenje proizvoda koji ne zagađuje okoliš. Radi se o proizvodu zero refill starter set „Slobodo“, jedne hrvatske tvrtke, koji se sastoji od 100% prirodnog vodotopivog praškastog refill gela za pranje ruku, kose i tijela s
autohtonim mirisnim blendom dubrovačkog bilja te višekratne staklene boce s dozatorom,
koji se može puniti.

Ideja  je bila izrada predmeta za višekratnu upotrebu koji snažno doprinosi smanjenju nastanka otpada, a neki od kriterija bili su doprinos smanjenju nastajanja plastičnog otpada, višekratna upotreba te poticanje pojedinca na usvajanje principa „ponovno koristi“.

Inače, kampanju Zajedno bez plastike provodi udruga Sunce iz Splita, a financirana je sredstvima Beyond Plastic Med.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.