2 min. čitanja

Pula domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021.

Pula domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021.
Foto: Pixabay

PULA – Pula je danas i sutra domaćin jedriličarskoj regati PULA MAXI ON 2021. koja će se održati u organizaciji Jedriličarskih klubova Uljanik Pula i Yacht club Adriaco Trst.

– Čestitam Jedriličarskom klubu Uljanik na ustrajnosti u radu i prezentaciji grada. Drago mi je što će Turistička zajednica, Arena Hospitality Group i Grad Pula biti partneri na ovom lijepom događaju. Kada govorimo hvalevrijednom o povezivanju Pule, Trsta i Venecije ovo je doista jedinstvena promocija grada. Dva dana jedrenja Pulu će dugoročnije situirati na svjetskoj karti važnih jedriličarskih regata i smjestiti je u onaj kutak Europe i svijeta kojem zapravo i pripada. Drago mi je da imamo priliku biti dio svjetske scene i naš grad promovirati kao najljepši, najbogatiji i s velikim kulturnim bogatstvom. Vjerujem da je to zapravo početak jedne lijepe tradicije. Ove godine regata se održava u srpnju, a nadam se da će ubuduće biti dio predsezone kao jedna od aktivnosti kojom ćemo svih 12 mjeseci udahnuti život našem gradu – poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Hrvoje Markulinčić u ime Jedriličarskog kluba Uljanik naglasio je da će prvi put u povijesti u pulsku luku uploviti najveći maxi krstaši dugi preko 20-ak metara s preko dvadeset članova, pretežito profesionalnih posada.

– Ove godine krećemo nešto skromnije zbog situacije s pandemijom, ali važno je da smo kroz veliki projekt TRIESTE YES uspjeli pozicionirati Pulu na buduću jedriličarsku kartu Trst-Pula-Venecija. Mi kao Klub sve naše evente radimo isključivo s ciljem promocije našeg grada – rekao je Markulinčić.

Pulska etapa dio je velikog projekta TRIESTE YES – Yachting entertainment show, koji uz središnju regatu Maxi krstaša sadržava i regate malih klasa, regate mono klase te prateće zabavne promotivne programe uz veliki nautički event i koncert na tršćanskoj rivi.

U regati sudjeluju najveći maxi krstaši s ovog dijela Jadrana poput Portopiccolo-Prosecco Doc, Ancilla Domini, Idrusa, Pendragon, New Zealand Endeavour, Cleansport, Fanatic.

Prvim dolaskom Maxi krštaša u Pulu, naš grad dobiva novi vid sportsko-turističke promocije kao izuzetna jedriličarska i nautička destinacija.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.