1 min. čitanja

Dobio kuću s bazenom na Krku i više od 600 tisuća kuna mita

Dobio kuću s bazenom na Krku i više od 600 tisuća kuna mita
Foto: Pixabay

Izlaze na vidjelo novi detalji oko jučerašnjeg uhićenja bivšeg direktora zagrebačkih Gradskih groblja Patrika Šegote i njegove sestre Tamare, koje se sumnjiči zbog pomaganja i primanja mita u gospodarskom poslovanju.

Rijetko što je u poslovanju zagrebačke Gradske uprave i Holdinga bilo čisto posljednjih godina, a iako je donedavna skupštinska oporba neprestano upozoravala javnost i prijavljivala mutne poslove glavnih likova iz redova lokalne vlasti, tek se nakon smrti Milana Bandića počelo raspetljavati golemo korupcijsko klupko. Svatko je radio što je htio, a među njima je, prema tvrdnjama istražitelja, bio i 45-godišnji Riječanin Patrik Šegota.

Istražitelji su utvrdili da je Šegota kao voditelj podružnice Gradskih groblja sada pokojnom poduzetniku iz Sesveta Nenadu Bukovcu namjestio poslove obnove Mirogoja, na Markovu polju te u Kašini. Vrijednost dogovorenih poslova bila je oko 4 milijuna kuna, od čega je naplaćeno gotovo 3 milijuna kuna. Šegota je za sređeni posao dobio mito od 673 tisuće kuna, i to putem isplata u korist društva iz Osijeka, koje je u vlasništvu njegove 49-godišnje sestre Tamare.

Tu muljažama, nažalost, nije kraj. Šegotu se sumnjiči da je tijekom kolovoza i rujna 2020. godine inicirao pokretanje postupka za dodjelu zemljišta za postavljanje četiri montažna objekata za prodaju cvijeća i cvjetnih aranžmana, svijeća i suvenira na novoizgrađenom parkiralištu uz groblje Mirogoj. Natječaj je, kao i većina poslova u to vrijeme u Zagrebu, bio namješten, također za Bukovca. On mu je, pak, zauzvrat izgradio obiteljsku kuću s bazenom u Njivicama na otoku Krku – i to potpuno besplatno.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.