Oko nedavno uređene plaže u Zadru plutaju fekalije

Foto: Morski HR

ZADAR – Na nedavno uređenu plažu kod Marexa u Zadru stigla je oznaka zabrane kupanja. Već nekoliko dana u taj dio se izlijevaju fekalije.

Zbog puknuća kanalizacijske cijevi, fekalije se ulijevaju u more pored kafića Marex, potvrdili su za eZadar iz Odvodnje Zadar. Uzorak mora je poslan na analizu, čekaju se rezultati iz Zavoda za javno zdravstvo.

Plaža je nedavno uređena, no izgleda da su stari problemi ostali.

Na plaži se trenutno ne smije kupati, te je postavljena zaštitna ograda kako bi u tom naumu spriječila kupače.

– Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije, temeljem dojave nadležnih službi Grada Zadra, izvješćuje javnost da je, dana 15. srpnja 2021. godine, u jutarnjim satima, došlo do začepljenja cjevovoda na mjestu gdje postoji mješoviti sustav odvodnje te posljedično i izlijevanja fekalnih voda u more na Obali kneza Trpimira, na Brodarici, u Zadru, zbog čega je došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora na plaži Jadran (kod caffe bara Marex), priopćili su naknadno iz Ureda župana Zadarske županije.

– Na navedenoj plaži se stoga do daljnjeg ne preporuča kupanje, dodaju.

Sanacija cjevovoda je izvršena, a Zavod za javno zdravstvo Zadar pratit će kakvoću mora na navedenoj plaži te će o prestanku onečišćenja javnost biti izvještena posebnom obavijesti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

IMA LI OVOME KRAJA? Fekalije ponovno okupirale dio dubrovačkih plaža