Policija darovala knjige udruzi koja brine o djeci s teškoćama u razvoju

Foto: PU Istarska

LABIN – Cijeli lipanj istarska policija vrijedno skupljala je knjige, stripove, časopise, DVD-e i CD-e kako bi ih darovala udruzi “Krilo Labina”, koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju. 

Za sve je “kriva” policajka iz postaje Labin Radmila Pekas koja volontira u antikvarijatu udruge, koju su osnovale labinske majke koje svaki slobodan trenutak posvećuju brizi za svoju djecu. Udruga je otvorila istoimeni antikvarijat ne bi li prikupila novčana sredstva za rad udruge, ali i za izgradnju dnevnog boravka i stambene zajednice za djecu s teškoćama u razvoju.

Foto: PU Istarska

Kako bi im olakšali tu misiju, djelatnici istarske policije skupili su više od 400 knjiga, časopisa, stripova, DVD-e i CD-e.

Prikupljene knjige izazvale su oduševljene predsjednice udruge i njene kćeri Mije, koja nije propustila druženje sa svojom prijateljicom Radmilom.

– Od srca zahvaljujem djelatnicima Policijske uprave istarske na njihovoj pomoći. Knjige su u odličnom stanju i već vidim da među njima ima traženih primjeraka koji će lako pronaći svoje kupce. Svakim danom sve smo bliži ostvarenju našeg cilja, a nadamo se da ćemo u suradnji s lokalnom upravom i samoupravom uskoro krenuti i u realizaciju našeg projekta – istaknula je predsjednica udruge ”Krilo Labina”.

Foto: PU Istarska

Policija poziva sve građane Labina i okolice, ukoliko imaju knjige koje im ne trebaju, da ih doniraju antikvarijatu i tako pomognu hrabrim majkama i njihovoj djeci u prikupljanju sredstava za izgradnju dnevnog boravka i stambene zajednice za djecu s teškoćama u razvoju.

 

K.B.