DI SU PARE, MAJSTORE? Bivši načelnik Podgore zadužio općinu u iznosu od dva godišnja proračuna

Foto: Boris Kačan

PODGORA – Načelnici općine Podgora Petri Radić, koju je javnost upoznala nakon što su po njezinom nalogu uklonjeni brojni “ručnici za rezervaciju mjesta na plaži”, neće biti lako u obnašanju ove javne funkcije. Prethodnik joj je ostavio minus u blagajni veći od 30 milijuna kuna. 

Za što je točno prijašnji načelnik Ante Miličić potrošio toliki novac, nikome nije jasno pa ni sadašnjoj načelnici koja je o stanju gradske blagajne prije dva dana izvijestila javnost putem Facebooka i službene web stranice. U usporedbi sa Zagrebom, gdje je Milan Bandić zadužio svakog od stanovnika za gotovo 2 tisuće kuna, u Podgori je dug po stanovniku veći od 15 i pol tisuća kuna.

Za poznato turističko mjesto koje broji nešto više od 2 tisuće stanovnika, ovi podaci su itekako hladan tuš.

Načelnica Petra Radić kaže da je zatečeno stanje gore od očekivanog te da će mnogi projekti zbog astronomskog minusa zasad morati na čekanje.

Inače, bivši načelnik Podgore Ante Miličić po medijima se razvlačio više zbog svojih nepromišljenih odluka nego zbog nečeg pozitivnog. I na Morskom smo ga spominjali najčešće u kontekstu devastacije pomorskog dobra. U njegovo se vrijeme nasipavala plaža u Podgori zemljanim iskopima, a iako je Miličić zaradio kaznu od Građevinske inspekcije, s radovima nije stao zbog čega se tamošnji morski ekosustav neće tako skoro oporaviti.

Oblak sitnih čestica i sedimentacija nakon nasipavanja plaže Podgora

Za vrijeme Miličićeve vladavine s lokalne rive nestalo je i nekoliko tona teško ukrasno sidro, za koje je Miličić tvrdio da ne zna gdje je da bi na kraju ispalo da se sidro “usidrilo” u dvorištu lokalnog građevnarca, inače prijatelja pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića.

Miličić je, inače, Bandića svojevremeno proglasio i počasnim građaninom Podgore.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Gdje je nestalo 10 tona teško sidro iz Podgore? Identično se našlo u dvorištu poduzetnika povezanog s načelnikom

Općina Podgora ovih dana 20-ak puta prijavljena za devastaciju pomorskog dobra

Načelnik Podgore uzvratio: “Očito je dušebrižnicima bitnija lažna briga o EKOLOGIJI”