1 min. čitanja

Dva helikoptera HRZ-a gasili požare na Braču i Šolti

Dva helikoptera HRZ-a gasili požare na Braču i Šolti
Foto : MORH

Dva helikoptera Mi-8 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva angažirana su u subotu, 17. srpnja 2021. na požarištima u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan helikopter je angažiran na požarištu u uvali Krušćica na otoku Braču dok je drugi angažiran na požarištu na otoku Šolti.

Od 21. lipnja do 17. srpnja 2021. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 24 požara i to: 11 u Šibensko-kninskoj županiji, šest u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pet u Zadarskoj županiji te po jednog u Primorsko-goranskoj županiji i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izvršeno je 21 protupožarno izviđanje protupožarnim avionima u županijama priobalja. Na navedenim zadaćama (gašenju i protupožarnom izviđanju) izvršeno su 856 letova pri čemu je ostvareno 136:50:00 sati naleta i izbačeno je 4011 tone vode.

Također, tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je dva puta tijekom čega je ostvario dva leta sa besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju 5:49:00 sati, u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Podsjećamo, protupožarna sezona 2021. službeno je započela u ponedjeljak, 21. lipnja 2021.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POŽARI NA OTOCIMA Zračne snage premještene s otoka Lavdare na Brač
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.