GORI OTOČIĆ LAVDARA Evakuirano 50 osoba, dva vatrogasca ozlijeđena

Foto: Čitateljica

SALI – Udar munje, čini se, bio je uzrok još jednog požara na jadranskim otocima. Nakon Brača, požar je zahvatio otočić Lavdara, koji se nalazi ispred mjesta Sali na Dugom otoku. Dva vatrogasca su lakše ozlijeđena, a 50 osoba je evakuirano.

Foto: Čitateljica

Požar gase pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sali i županijske vatrogasne postrojbe.

– Županijski centar 112 Zadar zaprimio je sinoć, 16. srpnja, oko 23 sata više dojava o požaru na otvorenom prostoru na otoku Lavdara u zadarskom arhipelagu – izvijestio je zadarski Županijski centar 112.

Foto: Čitateljica

– Prema dojavama požar je ugrožavao stambene objekte na zapadnom dijelu otoka. ŽC je odmah obavijestio nadležne službe te su prema otoku krenula plovila pomorske policije i Lučke kapetanije, kao i vatrogasci JVP Zadar i DVD Sali.

Pola sata nakon ponoći plovilima pomorske policije, Lučke kapetanije i privatnim brodicama započela je evakuacija 50-ak osoba s otoka Lavdara koji su prebačeni u Sali na Dugom otoku. Smještaj im je osiguran u dva hotela no većina se nalazi kod mještana.

Na Lavdari požar gase vlasnici objekata i vatrogasci, s njima je i načelnik stožera civilne zaštite općine Sali Ivan Orlić koji je koordinirao evakuaciju, a u pomoć gašenju požara pozvani su Air traktor i dva Canadaira – podaci su Županijskog centra.

Foto: Čitateljica

Prema posljednjim informacijama požar je pod nadzorom, izgorjele su borova šuma, maslinici i nisko raslinje, nema oštećenih kuća, jutros oko sedam sati Canadairi su povučeni, a požarište osiguravaju vatrogasci

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POŽAR UZROKOVALE MUNJE? Vatrogasci ga cijelu noć i jutro ne mogu staviti pod kontrolu