2 min. čitanja

Novinarka HTV-a žestoko oplela po tajkunima i političarima: “Kako vas nije sram? U Vruju ne dirajte!”

Novinarka HTV-a žestoko oplela po tajkunima i političarima: “Kako vas nije sram? U Vruju ne dirajte!”
Foto: Facebook / HTV / Screenshot

Urednica HTV-ove emisije More, Franka Jović Tonkli žestoko je oplela po licemjerima, tajkunima i političarima koji više od dva desetljeća sudjeluju, što aktivno, što žmireći u ilegalnoj devastaciji pomorskog dobra, poentirajući na primjeru Vruje o kojoj je izvještavala od samih početaka kad su na njen prilog reagirali s podsmjesima, tužbama, ali i nagradama.

“Koji je vrag toj maloj, pa ona od toga nema nikakve koristi?” – tako je prije 20 godina, prenijeli su mi tada mještani, Stipe Latković, svima sada poznat kao uzurpator jedne od najljepših jadranskih uvala, pitao ljude po Pisku. Jer ni tada, a ni danas, mnogima nije jasno da nekome može biti stalo do neke tamo divlje uvale i ako nisu izravno napunili trbušinu ili džep.

Ovu mene, tada balavu novinarku piskutava glasića, za isti su prilog o početku uništavanja Vruje i tužili i nagradili. Godine suda i najbolji prilog o zaštiti okoliša u Hrvatskoj te godine. Velike li koristi!

I neka zato šute svi oni koji su se krmeljavi sad ekološki probudili i misle da se za Vruju počelo vikati tek pojavom predsjednika Milanovića. Možda je samo brži na verbalnom okidaču od svojih prethodnika, i zato mu čak hvala jer Vruja je jadna tek sada svima znana, iako su i Pišćani i Breljani i Omišani i mnogi drugi godinama podnosili prijave svim mogućim inspekcijama. Rekla sam jednom u ovoj emisiji da na Vruji samo stočna inspekcija do sada nije bila. Daj bože da saznamo tko je sve nožice, još više prstiće, umočio u ovu gadost.

Na zračnim snimkama nedavnog Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode najbolje se vidi koliko je zapasano i uništeno. I nisu tog dana na Vruji bili Vikinzi, bistre budale, politički aktivisti – bile su to gospođe iz Mimica s unucima, ronioci iz Makarske, planinarke iz Splita, normalni pristojni mirni ljudi nešporkanih obraza kojima je jednostavno prekipjelo. Kao što im je prekipjelo i da se obala krsti u privatne plaže, da se u zoru zauzima hlad po Jadranu – dosta i dosta više!

I onda, kao pljuska svima, kolege novinari doznaju da je junaku s Vruje većina toga i legalizirana iako je gradio na državnoj zemlji. Ma dajte više, kako vas nije sram, ako ste za markirane sunčane naočale spremni zatvoriti oči i prodati u bescjenje nešto neprocjenjivo? Briga me hoće li bestidni i besramni tajkuni kupovati žvake ili političare, jednako se potroše i pljunu, ali u more – ne dirajte! – poručila im je novinarka Franka Jović Tonkli.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.