1 min. čitanja

PUNI SE PRORAČUN Policija neumorno kažnjava nepropisna glisiranja, Slovaku ukraden jet-ski

PUNI SE PRORAČUN Policija neumorno kažnjava nepropisna glisiranja, Slovaku ukraden jet-ski
Foto: Pixabay / Ilustracija

ZADAR – Puno je stranih, manjih plovila ove godine u Jadranu. Uočava to i policija koja svakodnevno kažnjava nepropisna glisiranja uz obalu. Dosad je ispisano na desetke kazni, počinitelji su uglavnom stranci, a među njima se ovih dana našla i jedna žrtva drske krađe.

Deblji kraj izvukao je 46-godišnji slovački državljanin kojemu je nepoznati počinitelj u periodu od 14. do 16. srpnja ukrao jet-ski. Krađa se dogodila na Viru. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

Policija nastavlja s “lovom” na nestašne ljubitelje glisiranja. U Zadarskom akvatoriju od početka prošlog tjedna do danas ukupno je zbog nepropisnog glisiranja sankcionirano 12 stranih državljanina, koji su glisirali preblizu obale.

Jučer su se otela kontroli dvojica slovenskih državljana. U prijepodnevnim satima kod Kukuljice policija je u nepropisnom glisiranju uhvatila 42-godišnjeg državljanina Slovenije, a nedugo nakon njega kod otočića Mišnjak u istom prekršaju uhvaćen je 65-godišnjak, također slovenski državljanin. Obojica su novčano sankcionirana.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.