1 min. čitanja

NASTAVLJA SE CIKLUS OBNOVE MALIH PRIMORSKIH LUKA: Kreće projekt uređenja luke Omiš

NASTAVLJA SE CIKLUS OBNOVE MALIH PRIMORSKIH LUKA: Kreće projekt uređenja luke Omiš
Foto: Boris Kačan

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković tijekom sutrašnjeg dana sudjelovat će na svečanosti potpisivanja ugovora za radove na projektu uređenja luke Omiš. Ugovor vrijedan 87 milijuna kuna potpisat će Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije te u ime odabranog izvođača, Antonio Deranja, direktor tvrtke Texo Molior.

Potpisivanju će prisustvovati i Ivo Tomasović, gradonačelnik Omiša te Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

Projektom “Uređenje luke Omiš – II. faza izgradnje” rekonstruirat će se i dograditi pomorska luka u Omišu. Lokacija zahvata II. faze proteže se od istočnog kraja Fošala prema jugoistoku uz DC8 do Puta Skalica.

Planirano proširenje postojeće luke sastoji se od kopnenog dijela i morskog akvatorija te će površina luke biti povećana na gotovo 10.000 m2. Osim toga, po realizaciji ovog projekta uspostavit će se redovita brodska linija Omiš – Postira što će dodatno povezati otok Brač i tako povećati mobilnost otočana te bolju dostupnost obrazovanju, ali i drugim životnim potrebama.

Navedeni projekt je dio velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture do sad uložilo gotovo dva milijarde kuna, najvećim dijelom europskih, ali i državnih sredstava.

Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu gdje je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna Ministarstva. Većina ugovorenih projekata je započela s realizacijom, a radovi su u punom pogonu.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.