2 min. čitanja

VIDEO: BEZOBZIRNO DIVLJAŠTVO Punom brzinom glisirao uz sam rub ograđene plaže

VIDEO: BEZOBZIRNO DIVLJAŠTVO Punom brzinom glisirao uz sam rub ograđene plaže
Foto: Čitatelj / Screenshot

BRODARICA/ŠIBENIK – Koliko god puta upozoravali na zabranjeno glisiranje u blizini obale, uvijek se nađe neka usijana glava koja će to ignorirati. Najnoviji slučaj snimio je čitatelj u blizini Šibenika.

– Evo upravo je snimljen jedan video divljaštva na moru. Lolacija brodarica kraj Šibenika. Glisira se uz sam rub ograđene plaže. Koliko god da se piše o ovome izgleda da nikad nije dovoljno – poručuje čitatelj i šalje ovu snimku.

Članak 72, stavak 6. Pravilnika o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske, gliseri i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i sl.) mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati.

Kazne za nepropisno glisiranje iznose od 1000 do 15.000 kuna.

Zabranjeno je i kupanje i plivanje izvan ograđenog područja uređene plaže te na udaljenosti većoj od 100 metara od obale prirodne plaže, no u ovom slučaju osoba koja je upravljala ovim gliserom bila je debelo unutar područja od 300 metara i prava je sreća da nekoga nije ozbiljno ozlijedio.

Ovo je ogledni primjerak situacije u kojoj za direktnu prijavu nadležnima možete koristiti i “nIS” aplikaciju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Upravo ovako možete snimiti

počinitelja/prekršaj i poslati putem aplikacije uz opis događaja. Ne trebate čak ni znati točnu lokaciju, jer će je sustav preko GPS-a povući sam. Ovdje treba napomenuti da morate imati uključenu GPS lokaciju da bi kapetanija mogla otići u postupanje, jer sustav ne prepoznaje opisivanje lokacije.

Vidite li ovakvu situaciju, postupite savjesno, a snimku možete proslijediti i nama na: info@morski.hr

Edukacijom, prevencijom, ali i zajedničkom akcijom prema ovakvim prekršiteljima, možda možemo spasiti i neki ljudski život. A samo s jednim spašenim životom, napravili smo već puno!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

nIS – Dok ste na moru, ovu aplikaciju je dobro imati u mobitelu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.