2 min. čitanja

FOTO Putem do lošinjske plaže izgorjelo više automobila na divljem šumskom parkiralištu

FOTO Putem do lošinjske plaže izgorjelo više automobila na divljem šumskom parkiralištu
Foto: JVP Lošinj

MALI LOŠINJ – Lošinjska je policija jučer oko 15.30 sati zaprimila dojavu o požaru više osobnih vozila i raslinja na području Ćunskog u Malom Lošinju. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga djelatnici JVP i DVD Mali Lošinj. Od lošinjskih vatrogasaca se doznaje da su izgorjela 4 automobila i jedan motocikl.

– Zaprimljena je dojave u 15:58 da gori šuma i vozila parkirana ispod borova. Na terenu je sudjelovalo 9 vatrogasaca JVP Grada Mali Lošinj te 7 vatrogasaca DVD Lošinj sa 4 kamiona i 1 zapovjednim vozilom.

Foto: JVP Lošinj

Istovremeno su gorila 2 požara međusobno udaljena 500tinjak metara. Prvi na parkingu na predjelu Liski gdje je izgorilo 6 automobila te malo oštetilo 1 vozilo i 900tinjak m2 šume.

Drugi na parkingu za uvalu Studenčić gdje je izgorilo 4 automobila te 1 motor i 50tak m2 niskog raslinja. Do dolaska vatrogasaca automobili su bili u plamenu te se gasilo istovremeno požar automobila i šume.

Foto: JVP Lošinj

Požar šume je odmah stavljen pod kontrolu te se spriječilo daljnje širenje požara. Gašenje je otežavalo gorivo koje se izljevalo iz vozila te par manjih eksplozija. Uzrok požara i štetu će utvrditi policija – izvijestili su lošinjski vatrogasci.

Foto: JVP Lošinj

Pretpostavlja se da su automobili u vlasništvu turista, a prava je sreća da se požar nije proširio dalje kroz šumu, jer je riječ o automobilima koji su se nalazili na divljim šumskim parkiralištima na putu do plaža.

U tijeku je provedba očevida kako bi se utvrdio uzrok požara te sve okolnosti i relevantne činjenice ovog događaja, izvijestila je policija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.