1 min. čitanja

Krao po kampovima, policija ga prijavila za pet kaznenih djela

Krao po kampovima, policija ga prijavila za pet kaznenih djela
Foto: Facebook / Ilustracija

POREČ – Porečka policija sumnjiči muškarca srednjih godina da je počinio pet kaznenih djela, i to dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela krađe, od čega jednu u pokušaju i jedno kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Naime, 20. srpnja oko 3 sata muškarac je prekopavao stvari kod jednog šatora u kampu u okolici Poreča, no tada se probudio 41-godišnji slovenski državljanin koji je koristio šator te se muškarac udaljio. Slovenski državljanin krenuo je za njim, no muškarac ga je pošpricao sa sprejom i lakše ozlijedio. U pomoć su uskoro priskočili i drugi gosti kampa te su zadržali muškarca do dolaska policije. Policijski službenici uhitili su počinitelja i priveli ga u policijsku postaju. Muškarac im se predstavio kao 59-godišnji slovenski državljanin, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako ima krivotvorene dokumente te policija poduzima daljnje mjere u cilju utvrđivanja njegovog identiteta.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici utvrdili su kako to nije prvi put da je počinio kaznena djela. Sumnjiči ga se da je u noći sa 2. na 3. srpnja u kampu na području Vrsara ušao u nezaključani automobil Mercedes, talijanske registarske oznake te je nasilno otvorio pretinac suvozača i otuđio novac, čime je 37-godišnjeg talijanskog državljanina oštetio nekoliko desetaka tisuća kuna. U istom kampu je potom 20. srpnja iz predprostora šatora otuđio novac, mobitel i slušalice, čime je 34-godišnju slovensku državljanku oštetio za više  stotina kuna.

Osumnjičenog se također tereti da je u kampu u kojem je uhićen počinio još jedno kazneno djelo, odnosno da se 13. srpnja ušuljao kroz prozor kamp prikolice i otuđio novac i nakit, čime je 72-godišnjeg slovenskog državljanina oštetio za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u noći s 21. na 22. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.