2 min. čitanja

PRONAŠLI SUMNJIVI SANDUK Tijekom šetnje pronašli odbačeno streljivo i eksploziv

PRONAŠLI SUMNJIVI SANDUK Tijekom šetnje pronašli odbačeno streljivo i eksploziv
Foto: MUP / Pixabay / Ilustracija

ŠIBENIK – Tko bi rekao da će se jedna obična šetnja šumom pretvoriti u pronalazak goleme količine odbačenog oružja? To se upravo dogodilo jučer nekolicini savjesnih građana koji su tijekom šetnje, izvan naseljenog područja, pronašli sanduk pun streljiva i eksploziva o čemu su odmah obavijestili policiju.

Na teren su odmah izašli pirotehničari u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija”, koji su u pronađenom sanduku pronašli pravi arsenal oružja:

  • 9 ručnih bombi
  • 1 protupješačku odskočnu minu
  • 620 komada različitog streljiva
  • 9 spremnika za pušku i pištolj
  • 2 upaljača za bombu

Radi se o starom i djelomično zahrđalom naoružanju koje je, prema informacijama iz policije, već duže vrijeme na pronađenom mjestu i koje nije preporučljivo dirati.

Policija moli građane da ukoliko pronađu odbačeno oružje, da isto ne diraju već da nazovu 192. Također, mole i one koji još uvijek nisu predali zaostalo oružje iz svojih domova, a za koje nemaju propisnu dozvolu, da o svemu obavijeste policiju koja će doći na potrebnu lokaciju i preuzeti oružje.

Sve je, kažu, anonimno i policija u tom slučaju na teren izlazi u civilu.

Inače, prema podacima šibensko-kninske policije, kroz akcju “Manje oružja, manje tragedija” šibenskoj policiji je predano 123 komada raznog vatrenog oružja, gotovo 18 tisuća komada raznog streljiva i nešto više od 9 kilograma eksploziva.

U prvih 6 mjeseci ove godine, šibensko-kninska policija zaprimila je od građana 26 komada raznog vatrenog oružja, 40 ručnih bombi, gotovo 22 tisuće komada raznog streljiva te više od 13 kilograma eksploziva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda, a na području cijele Republike Hrvatske u vrijeme trajanja akcije (1. rujna 2007. – 31. prosinca 2020.g.) građani su policiji predali gotovo 350 tisuća komada raznog vatrenog oružja, 5 i pol milijuna komada streljiva te više od 5 tona eksploziva.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.