1 min. čitanja

USPJEŠNA POTRAGA ZA 16-GODIŠNJAKOM Nakon cjelonoćnog traganja, pronađen milju ispred Dubrovnika

USPJEŠNA POTRAGA ZA 16-GODIŠNJAKOM Nakon cjelonoćnog traganja, pronađen milju ispred Dubrovnika
Foto: Mario Telenta

DUBROVNIK – Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik tragali su od srijede, 21. srpnja 2021. navečer od 21:40 sati za nestalom muškom osobom (rođenom 2005. godine) koja je sa brodicom Pasara plave boje, bez kabine dužine 5 metara, isplovila iz Gradske luke između 17:30 i 18:00 sati.

Budući da se osoba nije vratila do mraka, roditelji su obavijestili nadležnu Lučku kapetaniju Dubrovnik koja je odmah uputila brod Danče i krenula s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Također je upućeno i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa.

Tijekom noći počinje, a pred zoru i pojačava, sjeveroistočni vjetar pa je jutros uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada.

Angažirane su i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. Brod MUP-a traga uz samu granicu teritorijalnog mora, dok brodice tragaju uz obalu do 2 nautičke milje od obale, a motorni brod Danče traga u području između njih.

Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko fizičkih osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru (SARMAP).

Danas, 22. srpnja 2021., ujutro u 8:40 sati zaprimljena je obavijest kako je nestala osoba pronađena.

Morski HR doznaje da je 16-godišnjak pronađen neozlijeđen u svojoj brodici i to jednu nautičku milju od hotela Belvedere ispred Dubrovnika.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.