VLADA ODLUČILA Novi brod kojeg gradi 3. Maj će u prodaju putem javnog poziva

Foto: Uljanik

RIJEKA – Brod za prijevoz automobila i kamiona, koji se gradi u riječkom škveru u prodaju će putem javnog poziva, a ne putem agencijskog posrednika kako je planirano dosad, izjavio je na današnjoj sjednici Vlade ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. 

Ministarstvo će na svojoj web stranici te u najmanje jednom specijaliziranom mediju objaviti javni natječaj za kupovinu broda. Ukoliko nijedna ponuda ne bude prihvaćena, javni poziv se može ponovno objaviti ili se može započeti postupak odabira agenta za posredovanje pri prodaji i kupnji broda – pojasnio je Ćorić.

Brod je bio dio stečajne mase društva Uljanik d.d. u stečaju, a kupilo ga je Ministarstvo financija na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi, budući da na prvoj nije bilo zainteresiranih ponuditelja. Brod je nakon toga postao vlasništvo Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Država se potom zadužila kod HBOR-a za 22 milijuna eura kako bi brod mogao biti dovršen. Iz Ministarstva gospodarstva tvrde da su dosad zaprimili desetak neformalnih iskaza zainteresiranih kupaca broda, a 3. Maj je otvorio data room kako bi zainteresirani ponuditelji dobili sve potrebne informacije.

Brod se nalazi na otpremnoj obali brodogradilišta 3. Maj u Rijeci.

K.B.