SERIJSKI PROVALNIK U BRODOVE Niz krađa brodskih dijelova i opreme na šibenskom području

Foto: Boris Kačan

ŠIBENIK – Šibenska policija je na području svog djelovanja ovih dana zabilježila niz provala u plovila, iz kojih je ukradena vrijedna brodska oprema.

U noći 22. srpnja u Tribunju, nepoznati počinitelj je 82-godišnjaku provalio u brodicu s koje je otuđio brodsku opremu. Materijalna šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna,

Noć prije, zabilježene su čak tri provale u brodove u Betini na otoku Murteru. Lopov je 43-godišnjem austrijskom državljaninu iz broda otuđio brodsku opremu vrijednosti nekoliko tisuća kuna, pa je netko 60-godišnjem mađarskom državljaninu s broda otuđio dijelove i brodsku opremu vrijednosti nekoliko tisuća kuna, te je isto napravio i 63-godišnjem Slovaku.

Osim ovoga, u noći 21./22. srpnja  policija bilježi pokušaj provale u kuću 35-godišnjaka na Kapriju, a u popodnevnim satima 22. srpnja u Vodicama, nepoznati počinitelj je 35-godišnjem švedskom državljaninu s plaže otuđio ruksak s osobnim stvarima, mobilnim telefonom i dr. vrijednosti par desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi njihovog otkrivanja i pronalaska otuđenih stvari.

D.G.