2 min. čitanja

Milanović novinarki: “Drago mi je što pitate o Vruji da se može pričati o glupostima”

Milanović novinarki: “Drago mi je što pitate o Vruji da se može pričati o glupostima”
Foto: Facebook / Ured Predsjednika

Predsjednik Zoran Milanović danas je boravio u općini Promin, gdje je položio vijenac ispred Središnjeg križa u spomen na poginule branitelje i civile Prominskog kraja u Domovinskom ratu.

Predsjednik je rekao kako je veliki optimist zbog turističke sezone.

– Imat ćemo opet koristi zbog tuđe štete”, rekao je i naveo da je najveći izazov da počnemo upravljati svojim turizmom. “Da napravimo analizu što se sve iznajmljuje, tko plaća porez, koliko drugih EU državljana renta uz minimalne poreze ili čak ilegalno – rekao je.

Kaže da to nama uništava ponudu pa dodaje kako Hrvatska nije i ne mora biti mjesto za najbogatije, jer onda neće biti mjesta ni za Hrvate, piše Telegram.

– Ali, ne može ni biti apartmanski deponij Europe, a u to se zadnjih godina pretvara – rekao je.

Prepirao se s novinarkom

Novinarka Radio Dalmacije ga potom pita o istragama u Vruji, a on ju traži da joj vidi lice i pita s koje je televizije. Pita i je li ju poslao Ragnar za siromašne, a ona kaže da ju nije poslao Boris Dežulović, kojeg predsjednik uspoređuje s Vikingom. Kaže i da je predsjednik to pita već treći puta.

– Ja gledam što me događa, neće me u mišju jazbinu stjerati nikakav Ragnar. Dobro, uhapsit će čovjeka koji je stariji od 80, koji ima desetke suglasnosti, po sustavu koji je osmislio HDZ. Srušite mu to, dovedite bagere i srušite to – rekao je.

Novinarku je pitao je li ona tu došla kao novinar ili kao aktivist. Milanović kaže i da su prosvjednici u Vruji bili na privatnoj površini i šarali grafitima na što mu novinarka govori da nisu, nego da su bili na javnoj površini, piše Telegram.

– Vidim da ste glasnogovornik prosvjednika, to su za mene balvandžije, ako ste već aktivist igrajte pošteno – rekao je pa dodao kad bi živio od toga što odgovara na pitanja ne bi postao ni predsjednik mjesnog odbora, a kamoli države.

– Pozdravljam li to što je nakon Ragnarove hajke DORH pokrenuo istragu, nakon što je sve godinama svima pod nosom? Ne. Ja to smatram tugom države – rekao je.

– Ali, imam radosnu vijest, to se sve sruši i onda ćemo doći tamo gdje želimo, da se ni do jedne uvale u Jadranu neće moći doći prašnjavim putem. Je li stanje takvo, ili se sada dolazi protupožarnim putem – kaže pa dodaje da mu je drago što je pitala o Vruji da se može pričati o glupostima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.