2 min. čitanja

TRAG U BESKRAJU Tjedan u Veloj Luci posvećen velikom Oliveru

TRAG U BESKRAJU Tjedan u Veloj Luci posvećen velikom Oliveru
Foto: TZ Vela Luka

VELA LUKA – 29. srpnja dan je u kojem se Vela Luka, ali i cijeli svijet prisjeća svog starog morskog vuka, prijatelja, velikog glazbenika, običnog malog čovika i svog mještanina, Olivera Dragojevića.

U tom tjednu posvećenom njegovom bogatom glazbenom nasljeđu, u Veloj Luci kao njegovom rodnom mjestu i posljednjem počivalištu okupljaju se njegovi prijatelji, glazbenici i obitelj.

Foto: TZ Vela Luka

Tih dana njegova glazba kao da obavije uličice Vele Luke. Mještani pričaju o njemu, svi sa sjetom u očima, ali i s osmijehom jer su ga imali sreće osobno poznavati.

Uspomene na njega osjećaju se u svakom kantunu, jer je ostavio neizbrisiv, veliki i jedinstveni Trag u beskraju.

Vela Luka na svoj način šalje najljepši pozdrav svom Kapetanu i kao da mu poručuje „Da je sve kako triba i da je svo more samo za njega.”

Malena pijaca ispred Župne crkve sv. Josipa, mjesto na kojem je i sam Oliver svake godine nastupao, tih dana postaje pozornica koja okuplja hrvatske i svjetske glazbenike koji su s njime surađivali i koje je njegovo glazbeno nasljeđe obilježilo.

Foto: TZ Vela Luka

Jedinstveni je i nezaboravan doživljaj pratiti koncerte uživo iz barki u samoj uvali putem video zida, na taj način rasterećujući pijacu koja je tijesna za sve one koji žele pratiti koncert uživo.

Ante Gelo, Alan Bjelinski, simfonijski orkestar i Dupini, glazbenici koji su pratili Olivera na najvećim svjetskim turnejama, stalni su postav „Traga u beskraju”. Gibonni, Zorica Kondža, Antonio Seranno, Tedi Spalato, Petar Grašo, Nina Badrić, Petar Dragojević, samo su neka od imena koja smo imali priliku slušati.

Ako ste zaljubljenik u Oliverovo glazbeno nasljeđe, onda zadnji tjedan mjeseca srpnja provedite u Veloj Luci i budite dio Traga u beskraju – dana sjećanja na Olivera Dragojevića.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

TRAG U BESKRAJU Sjećanje na Olivera Dragojevića
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.