Na restrikcije Stožera i pojačanog nadzora, mladi u Splitu se masovno okupljaju na plažama

Foto: DD / Youtube / Screenshot

SPLIT – Stožer od ponoći za područje Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije Uvodi zabranu okupljanja više od 50 ljudi osim ako se radi o osobama s covid potvrdama i to ne više od 1000 osoba te ako su lokalni i županijski stožeri dali suglasnost. Okupljanje ne može trajati dulje od ponoći.

Nevezano uz tu odluku i epidemiološku situaciju, u noći s petka na subotu u Splitu je državni inspektorat obavljao pojačane kontrole emitiranja buke u ugostiteljskim objektima. Glazba se na razini države mora ugasiti u ponoć, a na području Splita u 23:30. Ponegdje, kao na Zenti, uz policija je bila u pratnji inspektorata i komunalnih redara.

Kako doznaje Dalmacija danas, protekle noći problema nije bilo. Glazba je posvuda utihnula prije ponoći i razloga za intervencijama policije nije bilo.

Sve je to mlade u Splitu motiviralo na nova masovna okupljanja uz more. Kao što je to bio slučaj krajem proljeća, masovna okupljanja protekle noći ponovno su se dogodila na području Bačvica i Ovčica. Stotine mladih nagužvanih na plažu slušalo je glazbu mahom iz vlastite “produkcije”.

I.B.