1 min. čitanja

Na restrikcije Stožera i pojačanog nadzora, mladi u Splitu se masovno okupljaju na plažama

Na restrikcije Stožera i pojačanog nadzora, mladi u Splitu se masovno okupljaju na plažama
Foto: DD / Youtube / Screenshot

SPLIT – Stožer od ponoći za područje Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije Uvodi zabranu okupljanja više od 50 ljudi osim ako se radi o osobama s covid potvrdama i to ne više od 1000 osoba te ako su lokalni i županijski stožeri dali suglasnost. Okupljanje ne može trajati dulje od ponoći.

Nevezano uz tu odluku i epidemiološku situaciju, u noći s petka na subotu u Splitu je državni inspektorat obavljao pojačane kontrole emitiranja buke u ugostiteljskim objektima. Glazba se na razini države mora ugasiti u ponoć, a na području Splita u 23:30. Ponegdje, kao na Zenti, uz policija je bila u pratnji inspektorata i komunalnih redara.

Kako doznaje Dalmacija danas, protekle noći problema nije bilo. Glazba je posvuda utihnula prije ponoći i razloga za intervencijama policije nije bilo.

Sve je to mlade u Splitu motiviralo na nova masovna okupljanja uz more. Kao što je to bio slučaj krajem proljeća, masovna okupljanja protekle noći ponovno su se dogodila na području Bačvica i Ovčica. Stotine mladih nagužvanih na plažu slušalo je glazbu mahom iz vlastite “produkcije”.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.