PREGAZILI KAZAHSTAN Hrvatski vaterpolisti velikom pobjedom započeli Olimpijske igre

Foto: Cro WP / Instagram

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija očekivanom uvjerljivom 23-7 (4-1, 6-3, 8-1, 5-2) pobjedom protiv Kazahstana započela je svoj nastup u skupini B na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Hrvatsku su predvodili Maro Joković s pet i Luka Bukić s četiri gola, dok je Srđan Vuksanović bio trostruki strijelac za Kazahstan, piše HRT.

 

Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je ozbiljno krenula u dvoboj i pogocima Jokovića, Bukića, Fatovića i Garcije povela sa 4-0. Prvi pogodak Kazahstan je postigao 22 sekunde prije kraja prve četvrtine.

Jedino ravnopravno razdoblje u utakmici bilo je početkom druge četvrtine kada su Kazahstanci neko vrijeme uspjevali igrati gol za gol. No, to je trajalo samo do rezultata 6-3, a zatim se Hrvatska ponovno odvojila.

Treća i četvrta četvrtina protekle su u potpunoj dominaciji Hrvatske koja je na kraju stigla i do 16 pogodaka prednosti.

U 2. kolu Hrvatska će u utorak od 12.50 sati igrati protiv Australije.

– Prva utakmica je bila malo lakša za otvaranje turnira, stekli smo malo samopouzdanja, no već sljedeća utakmica protiv Australije će biti daleko teža. Moramo se dobro pripremit, gledali smo ih protiv Crnogoraca i dobro ćemo ih proučit – kazao je Luka Bukić.

– Dobro je što nam je prva utakmica bila malo lakša, imali smo priliku osjetiti vodu, bazen i ozračje. Nadigrali smo ih, ali to stavljamo sa strane i zaboravljamo sve jer nas za dva dana čekaju Australci, koji su pružili jak otpor Crnogorcima, pa očekujemo nimalo bezazlenog protivnika. Atmosfera je odlična, što je najbolji dio reprezentacije. U Selu nema nekog sadržaja, pa slobodno vrijeme provodimo kako kome paše – izjavio je Maro Joković, piše HRT.

M.M./Hina/HRT