1 min. čitanja

Drugi Fermata festival klasične glazbe na Korčuli

Drugi Fermata festival klasične glazbe na Korčuli
Foto: Marija Klisura

KORČULA –  Festival klasične glazbe na otoku Korčuli pokrenula je prošlog ljeta violinistica Lorena Milina, pa je tako ove godine, unatoč teškim vremenima, održan i drugi put.

Ovogodišnji, drugi korčulanski Fermata festival održava se od 3-10. kolovoza na tri lokacije: Smokvica, Lumbarda te dva koncerta u Korčuli.

Lorena Milina – Foto: Marko Sitar

Organizator festivala, Lorena Milina, mlada je i uspješna akademska glazbenica. Iako je široj publici poznata kao nekadašnja violinistica i prateći vokal benda Silente, Lorena je usporedno njegovala i karijeru u klasičnoj glazbi.

Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji nakon čega završava dva dvogodišnja postdiplomska studija na prestižnom konzervatoriju La Schola Cantorum u Parizu. Trenutno je upisana na doktorski studij Muzičke akademije u Sarajevu na kojoj je zaposlena kao viši asistent. Uz sve obaveze, njezina želja da obogati kuturni život rodnog otoka je ostvarena.  I ove godine publici je odlučila predstaviti dinamičan program s ciljem popularizacije klasične glazbe:

– Još za vrijeme studija sam zamišljala kako bi bilo lijepo svoje iskustvo i kreativnost usmjeriti prema rodnom kraju koji mi, s obzirom na stalno odsustvo, nedostaje. Prošle smo godine bili kolektivno oduševljeni suradnjom s glazbenicima i zainteresiranošću publike te nam je to bila potvrda da ovakva manifestacija može postati tradicija – priča Lorena.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.