2 min. čitanja

KONCERT ZA PAMĆENJE Na trajektu Korčula pjevalo se u čast Oliveru

KONCERT ZA PAMĆENJE Na trajektu Korčula pjevalo se u čast Oliveru
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

SPLIT/VELA LUKA – Kao uvod u tjedan posvećen Oliveru, Jadrolinija je u ponedjeljak, 26. srpnja, svojim putnicima na trajektu u redovnoj liniji Split – Vela Luka poklonila koncert najljepših Oliverovih pjesama.

Uz Antu Gelu, na trajektu „Korčula“ u plovidbi prema Veloj Luci nastupili su i Dupini, Tedi Spalato, Marko Tolja i Zorica Kondža. Dio je to događanja povodom treće obljetnice smrti velikana hrvatske glazbe, Olivera Dragojevića, koja se već tradicionalno održavaju na Oliverovoj rodnoj Korčuli. Vrhunac događanja je koncert „Trag u beskraju“ zakazan za 29. srpnja na pjaci u Vela Luci.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Jadrolinija od početka održavanja ovog, sada već tradicionalnog tjedna posvećenog Oliveru, ima značajnu ulogu u logističkom dijelu organizacije koncerta u Vela Luci. Koncert na palubi broda započeo je kao spontana svirka, a ove je godine postao najposebniji događaj ljeta u kojemu su se spojili more, energija Oliverovih pjesama i Jadrolinija.

Na koncertu u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci, nastupit će Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini, klapa Ošjak. Glazbeni producent Ante Gelo s orkestrom kojim ravna maestro Alan Bjelinski vodit će kroz ovu glazbenu priču sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Cijeli koncert imat će direktan prijenos na programu nacionalne televizije HRT2, a na rivi u Veloj Luci će se također prenositi i moći pratiti. Na ovom koncertu publika će još jednom imati priliku čuti Oliverove najljepše pjesme poput Cesarice, Galeba, Traga u beskraju, Kad mi dođeš ti i mnogih drugih u izvedbi njegovih kolega glazbenika i prijatelja.

Djelić atmosfere snimili su i kolege s Dalmacije danas, ali i drugi koji su imali sreću biti prisutni, pa pogledajte u videu koliko emotivno i veličanstveno je bilo na koncertu koji se održao na trajektu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.