1 min. čitanja

Nijemac vozio maloljetnicu na skuteru, udario u katamaran – Oboje su teže ozlijeđeni

VODICE –  U jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se oko 14,15 sati dogodila u Vodicama, teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani.

Do pomorske nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran na kojem su bili državljani R Austrije.

Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica koji su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu.

Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje kao i da se nisu uvjerili da 29-godišnjak nema potvrdu o osposobljenosti za upravljanje, koje postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.