Sutra u riječkoj Lučkoj upravi potpisivanje ugovora vrijednih 33,6 milijuna kuna

Foto: Lučka uprava Rijeka

RIJEKA – Lučka uprava Rijeka priprema radove vrijedne 33,6 milijuna kuna. Sutra će i službeno biti potpisani ugovori za radove na području kojim upravlja Lučka uprava.

Najvažniji od nekoliko ključnih projekata su radovi na izgradnji spojne ceste lučkog područja s državnom cestom D403 ukupne vrijednosti 32,2 milijuna kuna s PDV-om koji se potpisuje s tvrtkom GP Krk d.d. Spojna cesta lučkog područja s državnom cestom osigurati će prometnu povezanost lučkog područja (terminala za generalne terete) u Bazenu Rijeka s državnom cestom D 403.

Foto: AGCT

Cesta D 403 glavni je cestovni ulaz na novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal, a interna spojna cesta lučkog područja njen je fizički nastavak prema istoku kroz lučko područje u Bazenu Rijeka. Izgradnjom ove ceste prestaje potreba za ulaz/izlaz teških kamiona u lučko područje na Trgu Žabica kao i na vrlo prometnu gradsku ulicu Riva u centru grada.

Uz ovo, sutra će biti potpisan i Ugovor za stručni nadzor na radovima na izgradnji spojne ceste u vrijednosti od 837.500,00 kuna koji se potpisuje s tvrtkom IN Stria d.o.o. te Ugovor za provedbu Pilot projekta kontrole pristupa, nabavu softvera, isporuku i ugradnju opreme u okviru projekta PROMARES (Promoting maritime and multimodal freight transport) koji se sufinancira EU sredstvima Programa Interreg Italy 2014 – 2020. Vrijednost ovog Ugovora iznosi 514.668,75 kuna i potpisuje se s tvrtkom Securitas Hrvatska d.o.o.

Na potpisivanje ugovora stiže i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

K.B.