1 min. čitanja

Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su državni prvaci Hrvatske!

Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su državni prvaci Hrvatske!
Foto: Screenshot / Facebook / VK Zadar 1952

ZADAR – Najbolji mladi vaterpolisti, kadeti su zadarskog kluba Zadar 1952. Do naslova najboljeg igrači koje vodi trener Ivo Radetić stigli su na završnici koja je održana u Splitu. U finalu su bili bolji od dubrovačkog Juga rezultatom 15:8, javlja Radio Zadar.

Briljantan nastup na završnici Zadrani su ostvarili s maksimalnim učinkom od svih šest pobjeda. Redom su pobjeđivali Jadrana, Medveščaka, Primorje, Solarisa, POŠK-a te u konačnici i svoje vršnjake iz najboljeg svjetskog kluba, dubrovačkog Juga.

Što se tiče finalnog dvoboja, nakon uvodnih osam minuta bilo je 1:1. Zaigrali su Zadrani tada puno bolje te su na poluvremenu vodili 7:4. Uoči zadnje dionice Zadar je imao prednost 11:6.  Bez problema su sačuvali stečeno vodstvo te su na kraju slavili s ranije spomenutih 15:8.

Do pobjede i naslova prvaka VK Zadar je predvodio Bartol Košta sa 6 golova, 4 je dao Ante Donđivić, 2 gola su postigli Karlo Ražov i Livio Antić 1 Zvonimir Milković. Izvrstan je na vratima bio kapetan Pave Utković sa 10 obrana.

Stiglo je za Zadrane i priznanje u pojedinačnoj konkurenciji, Ante Donđivić proglašen je najkorisnijim igračem Prvenstva Hrvatske.

Prethodno su odigrane utakmice za poredak od 5. do 8. Mjesta. Jadran je pobijedio Mladost 9:8, dok je Mornar BS svladao Medveščak 11:8. U susretu za 9. mjesto, Solaris je bio bolji od KPK 18:3, javlja Radio Zadar.

VK ZADAR 1952, PRVACI HRVATSKE

Igrači: kapetan Pave Utković, Ivo Radetić, Ante Donđivić, Bartol Košta, Karlo Ražov, Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić, Venci Antić, Livio Antić, Jakov Duka, Zvonimir Milković, Juraj Barani, Gabrijel Troskot.

Treneri: Ivo Radetić i Goran Jovančević.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.