2 min. čitanja

POŽAR KOD MAKARSKE Uz napore vatrogasaca na tlu, gasila ga i dva kanadera

POŽAR KOD MAKARSKE Uz napore vatrogasaca na tlu, gasila ga i dva kanadera
Foto: Vatrogasci, oni su naši Heroji / Facebook

MAKARSKA – Nakon velikog požara u Zagori kod Biska, u nedjelju kasno popodne planulo je i uz obalu, kod Tučepi.

Trenutno je u tijeku gašenje požara na predjelu Kraljev gaj kod Tučepi, a požar je Centru za obavješćivanje Osejava prijavljen oko 17:30 te su sada nepoznati razmjeri požara, javlja Makarska danas.

Požar je u međuvremenu lokaliziran, potvrdio je zamjenik zapovjednika JVP Makarska Mario Čović, te se sada kreće u sanaciju kako bi do noći požar bio u cijelosti stavljen pod kontrolu. Izgorjelo je dosta šume na predjelu Kraljev gaj i Nugal.

Iz Ministarstva obrane stiglo je priopćenje da su dva aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana u akciji gašenja požara kod Makarske.

Foto: Vatrogasci Makarska / facebook

Kako je izgledalo probijanje vatrogasnog vozila DVD-a Dalmacija Dugi Rat kroz Makarsku pogledajte u videu:

Podsjećamo, tijekom današnjeg popodneva dva aviona Airtractor AT-802 i dva Canadaira CL-415 bila su angažirana na gašenju požari na lokaciji Bisko, Gačića Glavica u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je jedan Airtractor AT-802 bio angažiran na protupožarnom izviđanju na ruti Zadar – Dubrovnik – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 1. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 45 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 13 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 1617 letova pri čemu je ostvareno 274:40:00 sati naleta, izbačeno je 7.545 tona vode, prevezeno 7,5 tona terete i utrošeno je 1.753 litre pjenila.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.