1 min. čitanja

VIDEO Luksuzne jahte usidrene u akvatoriju Elafita

VIDEO Luksuzne jahte usidrene u akvatoriju Elafita
Foto: Youtube / DUlist / Screenshot

LOPUD  – Luksuzna jahta ‘Moonrise’ usidrena je ovog vikenda u lopudskom akvatoriju.

Ova superjahta impresivnog izgleda i duljine sto metara osobitu je pažnju izazvala uzlijetanjem helikoptera postavljajući pitanje koji se sretnik dubokih špaga na njoj odmara. Inače, riječ je o ljepotici koju je izradila tvrtka Feadship u 2020. godini. Može primiti 16 gostiju i 32 člana posade. Sofisticirani vanjski dizajn ovog luksuznog plovila djelo su tvrtke De Voogt, a za interijer je bio zadužen Remi Tessier, piše DUlist.

Podsjetimo, u naše more ‘Moonrise’ uplovila je još lani kada je uočena u župskom zaljevu te u gruškoj luci.

‘Moonrise’ u lopudskoj vali ‘društvo pravi’ 74-metarska megajahta ‘Mogambo’ u vlasništvu suosnivača WhatsAppa, milijardera Jan Kouma. ‘Mogambo’ je u Gruž pristala još u lipnju ove godine o čemu smo i pisali. Izgrađena je 2012. godine u njemačkom brodogradilištu Nobiskrug, a dobila je ime po poznatom filmu iz 1953. godine s Clarkom Gableom, Grace Kelly i Avom Gardner.

Brod plovi pod zastavom Kajmanskog otočja. Njen vanjski i unutarnji dizajn potpisuje britanska tvrtka Reymond Langton. Brod ima sve moguće ‘igračke’, kao i kino dvoranu, saunu, jacuzzi… ‘Mogambo’ može primiti do 19 članova posade te 12 gostiju u šest luksuznih kabina, piše DUlist.

Putnici na jahtama izbacili su čitavu ‘artiljeriju’ rekvizita te očito punim plućima uživaju u blagodatima našeg podneblja.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.