2 min. čitanja

GORI DALMACIJA Osam zrakoplova gasi požar kod Segeta Gornjeg, jedan kod Zadra, gori kod Šibenika i u Splitu!

GORI DALMACIJA Osam zrakoplova gasi požar kod Segeta Gornjeg, jedan kod Zadra, gori kod Šibenika i u Splitu!
Foto: Boris Kačan

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su angažirana tijekom poslijepodneva, u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., u akciji gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćili su iz MORH-a.

Ukupno je tijekom današnjeg dana angažiranom osam protupožarnih zrakoplova na ovom požarištu.

Ukupno je i 26 pripadnika Kopnenih snage protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne ‘Knez Trpimir’ u Divuljama upućeno je tijekom poslijepodneva u ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., u akciju gašenja požara kod Segeta Donjeg.

Izgorjela kamp kućica i gliser

Dodatni problem gasiteljima stvara jaka tramontana.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević iz požarom ugroženog mjesta Plano izvijestio je kako se situacija na požarištu mijenja doslovno iz minute u minutu.

– Kao što vidite, požar je aktivan. Sada gasi 170 vatrogasaca s 50 vozila. Vatra nije pod kontrolom – kazao je Kovačević za Novu TV i potvrdio kako je izgorjela jedna kamp-kućica i nagorio jedan gliser.

– Stambeni objekti nisu ugroženi, ovdje u Planom je najveće naselje pa je većina snaga ovdje. Gašenje otežava jak vjetar i nepristupačan teren, s mehanikom tu ne možemo doći. Ovo gdje su putevi smo riješili – potvrdio je Kovačević.

Požar u Splitu, Šibeniku, Zadru…

Oko 16 sati i 15 minuta dojavljen je požar otvorenog tipa na području Splita. Gorjela je trava na području Baterija, a na teren su izišli pripadnici Županijske vatrogasne postrojbe.

Oko 16:40 izbio je veliki požar i kod Miljevaca na području Šibensko-kninske županije. Kako javlja Dalmacija Danas, gori u selu Drinovci. Čitatelji javljaju da je vatra zahvatila borovu šumu. Dva kanadera s područja Segeta premještana su nad Miljevce.

– Vatrogasne snage su tek došle i još uvijek nemamo više informacija o požaru. Požar je i dalje aktivan i vatrogasci su na terenu – kazali su u Centru 112.

Dim iznad Bilog briga i jedan kanader potvrdili su novi požar koji je izbio na rubovima grada Zadra, javlja 057.info.

– Ugrožene su kuće, gori nisko raslinje iznad pekare, samo su nam kratko rekli u dežurstvu Javne vatrogasne postrojbe.

Već u 17. 25 sati požar je ugašen, a pripadnici JVP ostali su prekontrolirati teren. Javna vatrogasan postrojba dobila je dojavu u 16. 50 da je izbio požar i to neposredno uz kuće, točnije broj 8 u Hvarskoj ulici.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POŽAR KOD SEGETA ZAHVATIO KUĆU Na terenu 168 vatrogasaca, 49 vozila, 6 zrakoplova i helikopter
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.