2 min. čitanja

OPASNO PIJANČEVANJE PO SPLITU Pojačavali glazbu u birtiji, razbili čaše, pa počeli pucati iz pištolja

OPASNO PIJANČEVANJE PO SPLITU Pojačavali glazbu u birtiji, razbili čaše, pa počeli pucati iz pištolja
Foto: Screenshot / Ilustracija

SPLIT – U subotu, 31. srpnja zaprimljena je dojava da na predjelu Brda u Splitu nepoznata osoba puca iz pištolja. Ubrzo nakon zaprimljene dojave, policijski službenici Interventne jedinice policije zatekli su dvije alkoholizirane osobe, koje su smještene u prostorije za zadržavanje, nakon čega je nad njima u I. Policijskoj postaji Split provedeno kriminalističko istraživanje.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjak na naročito drzak način narušavao javni red i mir u ugostiteljskom objektu na Brdima, vikom, galamom i pjevanjem i svojevoljno pojačavajući glazbu u ugostiteljskom objektu, oglušujući se na zamolbe vlasnika i osoblja da prestane s takvim ponašanjem. U jednom trenutku je  izišao je vani u društvu 29-godišnjaka i razbio staklenu čašu o pod, a zatim je oko 18.30 sati iz parkiranog motocikla Yamaha, splitskih registracijskih oznaka,  kojim je prethodno upravljao, izvadio pištolj kalibra 9 mm, kojeg je, zajedno s pripadajućim streljivom, prethodno neovlašteno nabavio, posjedovao i nosio,  te u alkoholiziranom stanju iz pištolja u zrak ispalio više komada streljiva i pobjegao sa mjesta događaja, čime je uznemirio stanare okolnih stambenih objekata.

Zbog narušavanja javnog reda i mira, neovlaštene nabave vatrenog oružja kategorije B i pripadajućeg streljiva, nepostupanja s oružjem i streljivom sa osobitom pažnjom, te uporabe istog na javnom mjestu, odnosno mjestu gdje se može ugroziti sigurnost građana, protiv 27-godišnjaka su podneseni odgovarajući Optužni prijedlozi Općinskom prekršajnom sudu Splitu, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te zbog niza prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnesen je i protiv 29-godišnjaka, obzirom da je utvrđena osnovana sumnja kako je navedene prigode zajedno s 27-godišnjakom, u alkoholiziranom stanju, vikao i galamio u spomenutom ugostiteljskom objektu, nakon čega je izišao vani, razbio staklenu čašu i pobjegao s mjesta događaja. Jučer, 1. kolovoza, obojica su dovedena na Općinski prekršajni sud u Splitu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PUCNJAVA U SPLITU Policija privela dvije osobe!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.