1 min. čitanja

POŽAR KOD TROGIRA SE ŠIRI Vatrogasni zapovjednik: “Nemamo ga pod kontrolom!”

POŽAR KOD TROGIRA SE ŠIRI Vatrogasni zapovjednik: “Nemamo ga pod kontrolom!”
Foto: Vatrogasci oni su naši Heroji / Facebook

SEGET GORNJI – Na trogirskom području, točnije kod Segeta Gornjek, iza 11 sati izbio je požar koji se, unatoč velikom naporu vatrogasaca, zasad nekontrolirano širi!

Na terenu je 100 vatrogasaca s 30 vozila s područja Segeta, Trogira, Kaštela, Splita, Solina, Sinja…

– Požar se širi, radi se o velikom požaru i nemamo ga pod kontrolom. Ulažemo velike napore i poslali smo tamo sve raspoložive snage – rekao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Iz Ministarstva obrane doznajemo da su na ovo požarište poslali dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1.

Također, jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je na protupožarno izviđanje na ruti Zadar – Knin – Zadar.

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 2. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 47 požara i to u: 19 u Šibenskoj-kninskoj, 15 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 10 u Zadarskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 31 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je pet puta i ostvario je pet letova s besposadnim zrakoplovnim sustavom “ORBITER 3” u trajanju od više od 13 i pol sati, a u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKI POŽAR KOD TROGIRA Upućen je kanader, a nošena vjetrom, buktinja se brzo širi!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.